RingeriksAvisa 20 år

A+ A A-

I Stavanger tråkker de på Muhammad

  • Skrevet av 
  • Publisert i Nyheter
Den bangladesiske fredsprisvinneren Muhammad Yunus hylles i Stavanger med en bronseplate. Den skaper nå debatt. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Den bangladesiske fredsprisvinneren Muhammad Yunus hylles i Stavanger med en bronseplate. Den skaper nå debatt.

Et muslimsk råd mener at en plate med navnet til fredsprisvinner Muhammad Yunus bør fjernes fra bakken i Stavanger. Prisvinneren deler navn med islams profet.

Talsperson Summer Ejaz i Muslimsk Fellesråd Rogaland sier til Rogalands Avis at det er problematisk at navnet til personen mange muslimer setter høyt, kan tråkkes på i Stavanger sentrum.

– For meg har dette vært en sak som har verket i flere år, sier Ejaz, som også er Høyre-representant i Stavanger bystyre.

Varaordfører i Stavanger kommune Bjørg Tysdal Moe (KrF) sier at hun er åpen for en politisk behandling av saken.

Generalsekretær Ingrid Rosendorf Joys i Samarbeidsrådet for trossamfunn er ikke overbevist om at bronseplaten må fjernes.

– Jeg opplever det som fremmed å tenke at en hyllest til fredsprisvinneren samtidig kan være en sjikane mot profeten, sier hun.

Muhammad Yunus vant fredsprisen i 2006 for sitt pionerarbeid med mikrokredittlån. I Stavanger sentrum finnes det også kunstinstallasjoner av andre fredsprisvinnere som Desmond Tutu, Dalai Lama og Al Gore.

  • TIPS!: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.