torsdag, 25 juli 2019 12:16

Stort sykdomsutbrudd på Dana Cup

Skrevet av
Dana Cup internasjonale fotballturnering i Danmark arrangeres i 2019 for 38. året på rad. Arrangør er fotballklubben Fortuna Hjørring. Over 1.000 lag fra hele verden deltar i turneringen. Dana Cup internasjonale fotballturnering i Danmark arrangeres i 2019 for 38. året på rad. Arrangør er fotballklubben Fortuna Hjørring. Over 1.000 lag fra hele verden deltar i turneringen. Foto: Henning Bagger / Ritzau NTB scanpix / NTB scanpix

Flere fotballag fra Bergen er rammet av et stort utbrudd av omgangssyke på fotballturneringen Dana Cup i Danmark, skriver Bergens Tidende.

Ifølge VG er nærmere 50 barn og unge plassert på isolat.

Det er på Muldbjergskolen i Hjørring at omgangssyken har brutt ut. Flere lag fra Bergen holder til ved skolen under fotballturneringen. Idrettsklubbene Nymark, Bjarg, Gneist og Søreide er blant dem som skal være rammet av omgangssyke.

– I 9-tiden lå det barn og spydde i busker og ganger. De som jobber her, gikk rundt med masker og begynte å rydde opp. Det ble opprettet isolasjonsrom, og vi har helsepersonell til stede, sier lagleder for Søreides gutter 12-lag, Egil Skjoldmo, til Bergens Tidende.

Ved Muldbjergskolen er rundt 800 fotballspillere innlosjert.

Pressesjef Torben Vandsted i Dana Cup opplyser at turneringen har startet undersøkelser for å finne årsaken til utbruddet. Omgangssyken skal være svært smittsom.

– Vi har ellers fått isolert de unge som er blitt syke, og instruert alle i grundig håndhygiene. Vi har kalt inn ekstra rengjøringsmannskaper med desinfeksjonsutstyr, sier han til BT.

Hvert år deltar mer enn 1.100 aldersbestemte lag i turneringen i Hjørring i Danmark.