RingeriksAvisa 20 år

A+ A A-

Skader for minst 50 millioner etter jordrasene i Jølster

  • Skrevet av 
  • Publisert i Nyheter
Et av jordrasen gikk gjennom byggefeltet Åsetbakkane ved Vassenden, noe som førte til skader på både hus og infrastruktur. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Et av jordrasen gikk gjennom byggefeltet Åsetbakkane ved Vassenden, noe som førte til skader på både hus og infrastruktur.

Forsikringsselskapene anslår skader på rundt 50 millioner kroner etter jordrasene i Jølster. De materielle skadene er lavere enn fryktet, men det kan øke.

Det gikk flere ras i Jølster kommune og Førde kommune i Sogn og Fjordane tirsdag i forrige uke. Fem av disse var store og sperret av en rekke veier og har ødelagt flere bygg og mye infrastruktur.

Et anslag fra Finans Norge og Norsk Naturskadepool viser skader for rundt 50 millioner kroner etter jordrasene.

– Det er fortsatt en tidlig fase etter skredene og ferietid for mange. Beløpet er et foreløpig anslag som kan endre seg etter hvert som flere får meldt inn skader til forsikringsselskapet, heter det i en pressemelding.

Kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge oppfordrer alle som har fått vannskader eller andre skader på bygninger eller hageanlegg, om å kontakte forsikringsselskapet sitt så snart som mulig.

  • TIPS!: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.