torsdag, 17 oktober 2019 08:15

SMARTservice vinner første AMS-kontrakt i Sverige

Skrevet av
SMARTservice vinner første AMS-kontrakt i Sverige Foto: Frank Tverran

Denne uken har det svenske selskapet i Ringerikskraft, SMARTservice Nordic Contractors AB, inngått samarbeid med målesystemleverandøren Landis+Gyr om montasje av ca. 15 000 målere i Falkenberg, en svensk kommune rundt 10 mil sør for Gøteborg. De ansatte på hovedkontoret i Hønefoss har lagt ned mye hardt arbeid for å få dette i mål, og de er stolt over å endelig ha fått inn en fot i nabolandet.

Etter AMS-suksessen i Norge, valgte Ringerikskraft Entreprenør i 2017 å etablere et svensk datterselskap, for å bygge videre på erfaringene fra montasje- og logistikkprosjektene som er gjennomført i Norge. Innen 1. januar 2025 skal nærmere 5,5 millioner målere være skiftet i Sverige. Denne uken hadde SMARTservice sitt gjennombrudd i nabolandet etter å ha inngått en avtale med målesystemleverandøren Landis+Gyr om montasje og logistikk for Falkenberg Energi.

Prosjektstart i Falkenberg er satt til 18. mai, med et pilotprosjekt som skal gjennomføres før jul i 2020. Deretter går den store utrullingen i gang i 2021.

I Sverige er prosjektene i mange tilfeller satt opp slik at nettselskapene inngår avtaler med de ulike målesystem-leverandørene, og kjøper måleren ferdig installert på vegg. Deretter er det opp til de ulike målesystemleverandørene å inngå samarbeid med installasjons- og logistikkpartnere for selve utførelsen, og det er altså en slik avtale SMARTservice Nordic nå har inngått med Landis+Gyr.

— Vi er utrolig stolt over å ha fått denne avtalen med Landis+Gyr. Det er en spennende samarbeidspartner, som vi kommer til å se mer av i Sverige, sier Nan Rogstad, daglig leder i
SMARTservice Nordic Contractors AB. SMARTservice har montert nesten 700 000 målere i Norge, og erfaringene det har gitt, gjør SMARTservice til en attraktiv leverandør i tilsvarende prosjekter i Sverige. Denne avtalen er et første skritt inn i det svenske markedet, og det er fortsatt mange avtaler som skal fordeles på både målesystemleverandører og installasjonspartnere.

— Det var i fjor sommer som den svenske regjeringen besluttet om nye krav til strømmålere, og fordeling av prosjektene kommer til å pågå over lang tid. Men vi er inne i en veldig spennende periode nå, med flere anbudsprosesser som startes framover. Akkurat nå har vi fullt fokus på å skaffe avtale nummer to, sier Rogstad.

— Vi verdsetter den ferske erfaringen SMARTservice har etter AMS-prosjektene i Norge – og det gode samarbeidet vi har skapt så langt. Vi ser også at kundene våre verdsetter SMARTservices kompetanse, engasjement og vilje til å finne løsninger. Vi ser fram til vårt prosjekt i Falkenberg. Vi er overbeviste om at vi sammen kommer til å levere det Falkenberg Energi forventer, forteller Gunnar Hedbris og Jan Fredric Karlsson i Landis+Gyr i Sverige.

Fra hovedkontoret på Hønefoss gjøres det et godt stykke arbeid med å følge med på markedet, opprette gode kontakter med nettselskaper og målesystemleverandører, og selvsagt svare opp på de anbudene som blir lagt ut og er aktuelle for oss. Foreløpig er det én medarbeider som jobber i Sverige, i tillegg til den svenske styrelederen Anders Ericsson, men SMARTservice Nordic Contractors vil i tiden fremover, rekruttere ansatte lokalt der prosjektene skal gjennomføres.

Sist redigert torsdag, 17 oktober 2019 08:20