søndag, 17 november 2019 18:30

Jens Borgar ble kåret til Skiskytter med MOT

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Jens Borgar ble kåret til Skiskytter med MOT Foto: Norges Skiskytterforbund

Jens Borgar Aarhaug fra Sokna er en av 14 unge skiskyttere som mottok pris fra Norges Skiskytterforbund, MOT og YX Norge under skiskytternes sesongstart på Susjøen.

– Idrettsglede handler om mer enn selve idretten, og disse ungdommene er beviser på dette. Vi er stolte av at vi har gode rollemodeller i vårt miljø som bidrar til å spre gode verdier, bryr seg om lagkamerater og skaper godt miljø klubben. Det er svært givende å jobbe med YX og MOT Norge om et så godt prosjekt, roser generalsekretær i Norges Skiskytterforbund, Anne Varden.

Lørdag kveld var skiskytter-familien samlet til utdeling av årets «Skiskytter med MOT»-pris 2019. Prisen ble delt ut til 14 ungdommer i alderen 15-16 år, som har blitt nominert av sin klubb eller krets fordi de er gode rollemodeller og bidrar positivt til lagmiljøet. Prisen deles av ut YX Norge, MOT og Norges Skiskytterforbund.

– Det er stort å få dele ut en pris som handler om hvem ungdommene er som mennesker og ikke en idrettsprestasjon, sa leder for MOTs kjerneaktivitet, Regine Oen Hatten, fra scenen.

Det som går igjen i nominasjonstekstene er at ungdommene er gode på å inkludere andre, lage god stemning, stille opp, være positive bidragsytere – og selv om de ikke alltid har de beste resultatene, så gir de ikke opp. I Aarhuag sin nominasjonstekst står det blant annet:

– Jens Borgar vet å vise glede og verdsette andres fremgang og gode resultater, men også være oppmuntrende og optimistisk om det butter imot. Det gjør ham til en utøver som blir godt likt av andre utøvere og støtteapparat.

Vinnerne fikk delta på åpningshelga på Sjujsøen, utdelt fullt landslagsutstyr, trene med landslagstrenerne og ikke minst møte sine store skiskytteridoler.

Initiativet til å dele ut Skiskytter med MOT-prisen kom fra MOTs samarbeidspartner, YX Norge som også sponser Norges Skiskytterforbund. For YX var det naturlig å inkludere MOT i det sponsoratet.

– Vi har samarbeidet med MOT i mange år og det er vi veldig stolte av. MOT har noen enkle, men viktige kjerneverdier: MOT til å leve, MOT til å bry seg og MOT til å si nei. Det er nettopp det å ha MOT til å bry seg denne prisen handler om, sa Magne Haugland fra YX fra scenen på Sjusjøen.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent