fredag, 17 april 2020 15:46

Ta en tur til Gampefossen - se video

Skrevet av
Gampefossen Gampefossen Foto: Frank Tverran

Stadig flere har funnet fram til denne godt gjemte fossen i Vesternmarka. Her våre turtips.

gampefossen kart

Turen starter i Holtbekkveien. Kommer du i bil, kan det være lurt å parkere nede på Vesterntangen og spasere opp til startpunktet i skogbrynet.

Våre bilder og video er fra 15.april 2020. Da var vannføringen i Holtbekken ikke større at vi greide å komme fram i sko uten å bli våt på bena. Vegetasjonen var heller ikke så tett og det var ikke myggsesong. Det kan være mye mygg her i sesongen, så da anbefales myggmidler. For de som ikke er gode til å hoppe og balansere, anbefales gummistøvler. En god kjepp til å støtte seg på kan også være greit.

Bekken snor seg gjennom en urskogsravine og det er kun mulig å komme fram langs bekken. Og hvis du vil oppleve fossen, er dette eneste veien å gå. Det finnes en sti på oversiden av fossen, men fra denne er det umulig å se fossefallet. Vi anbefaler ikke å klatre i skråningene i ravinen på grunn av rasfare.

Noen steder er det ganske uframkommelig og små barn må ha mye hjelp over bekken og trær som har falt ned. Ettermiddagssola skinner inn på fossen og det er en liten haug som er en brukbar rasteplass.

Ikke noe for utålmodige trimmere, men mer for den som har god tid og liker å oppdage nye sider ved naturen omkring seg.