mandag, 11 mai 2020 23:12

Hønefoss kino åpner igjen fredag

Skrevet av
Etter å ha vært koronastengt åpner kinoene så smått igjen. Oslo-kinoen Ringen på Grünerløkka åpnet igjen fredag 8. mai med maks 50 publikum på forestillingene. Etter å ha vært koronastengt åpner kinoene så smått igjen. Oslo-kinoen Ringen på Grünerløkka åpnet igjen fredag 8. mai med maks 50 publikum på forestillingene. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix NTB kultur

Fredag den 15.mai åpner kinoen igjen. Filmene som kommer på Hønefoss kino fredag, er "Corpus Christi" og "De forbannede år". Noen kinoer har allerede vært åpne en uke.

– Vi har allerede fått mange positive tilbakemeldinger fra publikum som har satt pris på tiltakene og følt seg trygge, sier Jannicke Haugen i Nordisk Film Kino.

Over 1.000 publikummere benket seg i setene på Oslo-kinohuset Ringen sist helg, etter nesten to måneder med koronastengte dører. Etter oppstarten fredag 8. mai har man solgt nær 1.500 billetter til åpningsuken.

Det har vært opptil 96 prosent belegg flere dager, og Ringen har vist filmer som «Emma», «Sonic The Hedgehog», «Klovn 3: the Final», «Parasitt» og «The Gentlemen».

Fredag denne uken åpner kjeden ytterligere 12 kinoer, på steder som Asker, Askim, Colosseum og Vika i Oslo, Halden, Horten, Hønefoss, Kilden i Tønsberg, Kristiansund, Lagunen i Bergen, Verdal og Drammen.

– Nå er vi endelig sånn smått i gang igjen. Vi visste at mange hadde savnet oss. Det var mange brede kinosmil å se på Ringen kino i helgen. Dette har vi gledet oss til i lang, lang tid, sier Haugen, som er administrerende direktør i Nordisk Film Kino.

De ansatte var ifølge pressemeldingen godt drillet i smittevern, som del av forberedelsene på å åpne etter to stengte måneder på grunn av Covid-19.

– Det gikk veldig bra, fremholder Haugen.