onsdag, 20 mai 2020 19:28

88 nye koronarelaterte dødsfall i Sverige

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Sveriges statsminister Stefan Löfven (t.v.) hoster i armkroken på onsdagens pressetreff om koronapandemien. Til høyre står Johan Carlson, generaldirektør for Folkhälsomyndigheten. Sveriges statsminister Stefan Löfven (t.v.) hoster i armkroken på onsdagens pressetreff om koronapandemien. Til høyre står Johan Carlson, generaldirektør for Folkhälsomyndigheten. Foto: Janerik Henriksson / TT / NTB scanpix

Det siste døgnet er det rapportert inn 88 nye koronarelaterte dødsfall i Sverige. Dermed har totalt 3.831 personer med koronaviruset mistet livet i Sverige.

Det er i tillegg registrert 724 nye smittetilfeller det siste døgnet, noe som til sammen utgjør 31.523 smittetilfeller totalt.

Antallet pasienter som er eller har vært innlagt på intensivavdeling på svenske sykehus er 1.886.

Sverige har møtt en del skepsis over måten landet har håndtert viruset på, ved å ikke stenge ned i like stor grad som mange andre land. Blant annet har USAs president Donald Trump påpekt at landet har fått svi for sin koronastrategi.

På en pressekonferanse onsdag ettermiddag ble statsminister Stefan Löfven spurt om han synes Sverige har fått et frynsete rykte rundt om i verden på grunn av koronastrategien.

– Jeg deler ikke det bildet om at det er et samstemmig negativt bilde av Sverige, svarte den svenske statsministeren.

– Det pågår diskusjoner hvor noen synes at vi har valgt en spennende vei, mens andre ikke synes at den er noe bra. Men vi er nødt til å ha hele bildet, vi er midt inne i en krise, sier han.

NTB

Andre saker å lese

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa