mandag, 24 august 2020 08:31

Skogbrannene i California har svidd av nærmere 5.000 kvadratkilometer

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Mer enn 500 branner i California i USA har svidd av 4.856 kvadratkilometer skog. Sterk vind og mer tordenvær truer med å gjøre situasjonen enda verre. Her fra den såkalte LNU Lightning Complex-brannen, en av de tre store. Mer enn 500 branner i California i USA har svidd av 4.856 kvadratkilometer skog. Sterk vind og mer tordenvær truer med å gjøre situasjonen enda verre. Her fra den såkalte LNU Lightning Complex-brannen, en av de tre store. Foto: Noah Berger / AP / NTB scanpix

Mer enn 500 branner i California i USA har svidd av 4.856 kvadratkilometer skog. Sterk vind og mer tordenvær truer med å gjøre situasjonen enda verre.

Siden 15. august har over 500 branner i delstaten på USAs vestkyst gjort store skader. I alt 4.856 kvadratkilometer skog og mark er brent.

Det meste av skadene er forårsaket av tre sammensatte branner, som har svidd av 3.043 kvadratkilometer og ødelagt nærmere 1.000 hjem og andre bygninger. Fire personer er omkommet, tre av dem ble funnet i hjem i områder som hadde fått ordre om å evakuerer.

Nå kjemper brannmannskaper for å hindre at situasjonen blir enda verre ved å lage branngater og gjøre andre forebyggende tiltak. Nå advares det nemlig om nye kraftige byger med torden og lyn, som startet de mange brannene.

Brannmannskapene kjemper på flere fronter, og nasjonalgarden og det amerikanske forsvaret bistår i nordre deler av California.

Myndighetene sier deres innsats i Santa Cruz sør for San Francisco blir hindret av folk som nekter å etterkomme ordren om å evakuere og av folk som utnytter situasjonen til å plyndre og stjele. Politiet i Santa Cruz sier 100 politibetjenter patruljerer området, og folk som ikke har noe der å gjøre, blir pågrepet.

Også de ikoniske kjempegrantrærne redwood i delstatens eldste nasjonalpark, Big Basin Redwoods, er truet av brannene. I tillegg til parkens bygninger og campingplasser.

skogbrann2
Enorme skogbranner i California har svidd av nærmere 5.000 kvadratkilometer. Her fra Boulder Creek sør for San Francisco. Foto: Marcio Jose Sanchez / AP / NTB scanpix

Andre saker å lese

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

14-09-2024 Sport Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

Med HBK på en solid førsteplass, går de inn i sluttspillet med 45 poeng. Deretter følger Fortuna Ålesund 40 poeng, Bodø/Glimt 37 poeng og Viking med 24 poeng.

Les mer i RingeriksAvisa

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

13-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

Valgfag på barneskolen, mer praktisk læring i alle fag og et system for å få oversikt over fravær. Det er noen av skolegrepene Kari Nessa Nordtun ønsker seg.

Les mer i RingeriksAvisa