torsdag, 17 september 2020 08:27

Full jul på radio i september

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Programleder Eirin Skarstein gleder seg til å snurre igang Juleradioen den 24. september. Programleder Eirin Skarstein gleder seg til å snurre igang Juleradioen den 24. september.

På dagen tre måneder før julaften, går årets første julekanal på lufta. Da blir Juleradioen å høre over hele landet, med julemusikk døgnet rundt fram til nyttårsaften.

Programleder på kanalen, Eirin Skarstein, sier hun ikke redd for at jula skal vannes ut når hun nå snurrer i gang årets Juleradioen den 24. september.

-Joda, jeg reagerer også på marsipan og pepperkaker i butikkene i september, men radiostasjonen Juleradioen er noe du aktivt må finne på radioen din. Dermed er det bare å la være å lytte inntil du er klar for de stemningsfulle og vakre julesangene.

Juleradio er populært

Men er det noen som hører på julemusikk om høsten?

-Ja, mange flere enn en skulle tro, sier Skarstein. Tall fra Nielsen, som måler slikt, viser at over 350 000 lyttere hørte på Juleradioen i oktober. I november økte antall lyttere til over 700 000 og i løpet av desember var over 1,6 millioner innom Juleradioen.

Programlederen er ikke overasket over tallene, ettersom hun selv er så glad i jula at hun hører på julemusikk hele året. -Ikke hele tiden, men ganske ofte, smiler hun.

Det er altså Bauer Media, som også står bak Radio Norge, Radio Vinyl og Radio Rock, som i år lanserer rekordtidlig juleradio.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent