torsdag, 17 desember 2020 09:53

Påbudt med munnbind i Hemsedal fra fredag

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

Fra og med fredag 19. desember 2020 er det påbudt med munnbind i Hemsedal kommune. I henhold til §3 i forskiften gjelder følgende:

  • Når det ikke er mulig å holde minst en meters avstand, ut over kortvarige passeringer til andre enn husstandsmedlemmer, skal det brukes munnbind i butikker, på serveringssteder, i tro- og livssynsbaserte lokaler, i andre typer fellesområder innendørs, i lokaler for kultur-, sport-, og fritidsaktiviteter. Plikten til bruk av munnbind gjelder ikke de som utøver fysisk aktivitet.
  • For kollektivreisende, i buss, taxi, skibuss og skolebuss gjelder det samme.
  • Plikten til å bruke munnbind i første ledd gjelder tilsvarende for ansatte på steder hvor det ikke er mulig å holde minst en meters avstand fra besøkende, jf. første ledd. Dette gjelder ikke for steder hvor det er iverksatt andre smitteverntiltak for de ansatte som bruk av visir, skillevegger o.l.
  • Plikten til å bruke munnbind gjelder ikke for barn under 12 år, eller for de som av medisinske grunner eller andre årsaker ikke kan bruke munnbind. Folkehelseinstituttets anbefalinger om bruk av munnbind gjelder tilsvarende.
  • Munnbind skal tas på før en går inn på steder nevnt i første og andre ledd.
  • Plikt til bruk av munnbind gjelder innendørs.

Det anbefales på det sterkeste at en bruker munnbind også utendørs der det kan dannes køer og opphoping av mennesker, i heiskøer, i køer utenfor serveringssteder, taxikø o.l. der enmetersregelen ikke kan holdes.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa