annonse1

annonse2

annonse3

annonse4

fredag, 05 februar 2021 14:37

Ti sjåfører koronasmittet – flere bussruter i Oslo og Bærum innstilt

Skrevet av
Det er bussanlegget ved Furubakken i Bærum som er rammet. Det er bussanlegget ved Furubakken i Bærum som er rammet. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

10 av 250 testede Unibuss-ansatte i Bærum er bekreftet koronasmittet. Situasjonen gjør at flere bussruter i Oslo vest og Bærum er innstilt.

Torsdag kveld ble det påvist koronasmitte av den britiske varianten hos en ansatt ved Furubakken bussanlegg i Bærum. Vedkommende er ansatt i Unibuss, som kjører på oppdrag for Ruter.

Som følge av dette må omkring 250 ansatte ved bussanlegget testes for smitte. Ingen bussjåfører tilknyttet Furubakken bussanlegg får kjøre før de har avlagt negativt prøvesvar, melder Ruter i en pressemelding.

Til nå har ti personer testet positivt, skriver Aftenposten fredag ettermiddag.

Hurtigtesting av bussjåfører ved anlegget startet torsdag kveld og fortsatte fredag.

– Når en sjåfør er klarert, og det er nok sjåfører til en linje, så settes den i gang. Det skjer fortløpende utover formiddagen, forteller kommunikasjonsrådgiver Øystein Dahl Johansen i Ruter til NTB.

Innstillingene av bussrutene vil få konsekvenser for dem som er avhengige av kollektivtransport og ikke har mulighet til å ha hjemmekontor.

Innstillingene gjelder linjene Linje 40, 41, 45, 48, 145, 140E og 235. Linjene 46, 130 og 140 kjører med redusert tilbud. Det samme gjelder linje 230, og den innstilt på strekningen Fossum-Ila, ifølge Ruters oversikt ved 14-tiden.