torsdag, 08 april 2021 21:32

Betonmast bygger Hov ungdomsskole

Skrevet av
Betonmast bygger Hov ungdomsskole Illustrasjon: CADMAN / L2 Arkitekter

Betonmast Ringerike har signert kontrakt med Ringerike kommune om bygging av Hov ungdomsskole på Hønefoss, etter samspillfase siden sommeren 2020. Kontrakten er en totalentreprise med en verdi på om lag 225 millioner kroner ekskl. mva.

Prosjektet omfatter nybygg av skole og idrettshall på totalt om lag 8 000 kvadratmeter. Skolen vil bli bygget som fire paviljonger, hver på to etasjer, kretsende rundt et felles skoletorg. Prosjektet har et sterkt miljøfokus, og det jobbes etter de samme prinsippene som ved BREEAM-NOR Very Good. Bygningene vil bli oppført i massivtre.

– På Hov ungdomsskole har vi satt oss mål om å utnytte lokale ressurser, redusere ressursbruken i byggefasen, samt sørge for effektiv energistyring og lavt energiforbruk. Samtidig har vi satt helse i fokus blant annet ved å utnytte treverkets innemiljøegenskaper, forteller Eskil Thorkildsen, daglig leder i Betonmast Ringerike.

– Nå gleder vi oss til å komme i gang med byggingen, slik at 375 ungdommer får en topp moderne skole å gå til, avslutter Thorkildsen.

– Ringerike kommune er en ambisiøs byggherre som satser på skole. Dette blir den andre skolen vi bygger for kommunen på kort tid, og etter en konstruktiv samspillsfase ser vi frem til å nå gå i gang med prosjektet. Jeg er stolt av våre dyktige medarbeidere, som nok en gang viser at de har god kompetanse på samspillsprosjekter og skolebygg, sier konsernsjef Jørgen Evensen i Betonmast.

Betonmast Ringerike overleverte Ullerål barneskole til Hønefoss kommune i 2020. Hov ungdomsskole er nærmeste nabo til Ullerål, og vil komplettere tilbudet til barn og ungdom i skolekretsen.

Oppstart av Hov Ungdomsskole er omgående med ferdigstillelse første kvartal 2023.

hov2

Hov ungdomsskole bygges i massivtre. Helse settes i fokus blant annet ved å utnytte treverkets innemiljøegenskaper. Illustrasjon: CADMAN / L2 Arkitekter

Andre saker å lese

Brann i Haugsbygd

18-04-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ringerike Brann og Redning skal brenne et hus i Gjermundboveien 39b fredag 19/4 fra kl.0900. De øver mannskapene på røykdykking. Det vil bli synlig røyk i området fra ca kl.0900 og ut...

Les mer i RingeriksAvisa

Ringerike Historielag: En Helt i Djevelens Brigade

18-04-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ringerike Historielag:  En Helt i Djevelens Brigade

Bli med på et fascinerende foredrag med Christopher Hals Gylseth, hvor han utforsker den utrolige historien til Finn Roll, en nordmann som forlot sitt hjemland for å kjempe mot nazistene...

Les mer i RingeriksAvisa

Padelselskap anker etter Jacobsen-seier i retten

18-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Padelselskap anker etter Jacobsen-seier i retten

Just Padel Group (JPG) har bestemt seg for å anke dommen fra Agder tingrett der den tidligere skihopperen Anders Jacobsen ble tilkjent flere millioner kroner.

Les mer i RingeriksAvisa

To Hallinger varetektsfengslet for voldtekt og filming av tenåring

18-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

To menn er i Buskerud tingrett varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud, siktet for å ha voldtatt og filmet en tenåring.

Les mer i RingeriksAvisa