onsdag, 07 juli 2021 11:18

Gud hadde peiling på smittevern!

Skrevet av
Gud hadde peiling på smittevern! John Everett Millais, “Victory O Lord,” 1871

Smittevern er ikke noe nytt. Allerede i det Gamle Testamentet, nærmere bestemt tredje Mosebok, kapittel 15, står det mye nyttig om forebygging av smittespredning. Og 7 dagers karantene hadde de greie på.

Se hva Gud fortalte Moses og Aron om smittevern:

"Herren sa til Moses og Aron: Tal til israelittene og si til dem: Når en mann har utflod fra kroppen, er utfloden uren. På grunn av hans utflod skal dette regnes som urenhet: Enten utfloden flyter fra hans kjønnslem eller lemmet er tilstoppet av utfloden, så er dette urenhet. Alt han ligger på og alt han sitter på, blir urent. Den som rører ved sengen hans, skal vaske klærne sine og bade; han er uren helt til kvelden. Og den som setter seg på noe han har sittet på, skal vaske klærne sine og bade; han er uren helt til kvelden.

Den som rører ved kroppen til den som har utflod, skal vaske klærne sine og bade; han er uren helt til kvelden. Hvis den som har utflod, spytter på en som er ren, skal den han spyttet på, vaske klærne sine og bade; han er uren helt til kvelden.

Hver ridesal som den som har utflod, sitter på, blir uren. Den som rører ved noe av det han har under seg, er uren helt til kvelden. Og den som bærer det bort, skal vaske klærne sine og bade; han er uren helt til kvelden. Rører den som har utflod, ved noen uten at han først har skylt hendene i vann, skal den han har tatt på, vaske klærne sine og bade; han er uren helt til kvelden. Rører den som har utflod, ved et leirkar, skal det knuses. Er det et trekar, skal det skylles i vann.

Når den som har utflod, er blitt ren etter utfloden, skal han telle sju dager fram fra den tid han ble ren. Da skal han vaske klærne sine og kroppen i friskt vann. Så er han ren."

Andre saker å lese

Tok feil på Tyristrand - endte i autovernet

15-04-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Søndag kveld kjørte en bil i autovernet like ved Tyristrand kirke. Det var to personer i bilen. En av disse hadde vondt i et ben og begge ble kjørt til...

Les mer i RingeriksAvisa

Rapport: Kriminelle truer næringsdrivende på Grønland i Oslo

15-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Rapport: Kriminelle truer næringsdrivende på Grønland i Oslo

Kriminelle i Oslo skaper frykt og truer butikkinnehavere på Grønland i Oslo med vold, ifølge politiet.

Les mer i RingeriksAvisa

Må over Sollihøgda for å føde

15-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Må over Sollihøgda for å føde

Sprengt kapasitet på fødeavdelingen gjør at gravide fra Asker og Bærum sendes videre til Drammen, Oslo og Ringerike for å føde.

Les mer i RingeriksAvisa

Mann funnet omkommet etter båtbrann i Hvaler

14-04-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

En mann er funnet omkommet etter en brann i en seilbåt i Løperen i Hvaler kommune, melder VG.

Les mer i RingeriksAvisa