lørdag, 16 oktober 2021 10:33

Islamsk Råd reagerer på kvinnekrav i menighetsstyrer

Skrevet av
Islamsk Råd reagerer på kvinnekrav i menighetsstyrer Illustrasjonsfoto: Pixabay

Islamsk Råd Norge reagerer på at den nye regjeringen vil kreve minst 40 prosent representasjon av hvert kjønn i styrene til trossamfunn.

I Hurdalsplattformen skriver den nye regjeringen at det skal stilles krav om at de administrative organene som forvalter offentlige tilskudd på vegne av trossamfunn, er demokratisk valgt og har minst 40 prosent representasjon av hvert kjønn.

Dette kravet er uheldig, selv om intensjonen er god, sier Islamsk Råd Norge til NRK. Rådet ønsker nå et samarbeid med regjeringen rundt dette punktet.

– Dette kan føre til at moskeene blir tvunget til noe de nødvendigvis ikke har kontroll over, sier informasjonsansvarlig Mustafa Mahmood som legger til at det er vanskelig for enkelte moskeer å rekruttere kvinner til styrene.

Hvis regjeringen får med seg stortingsflertallet om dette, kan alle trossamfunn som ikke har minst 40 prosent kvinner i styret, miste muligheten til statsstøtte.

Kravet rammer ikke bare muslimske menigheter. Da NRK kartla kjønnsfordelingen i kristne menigheter i 2019 kom det fram at det blant 64 kristne trossamfunn utenfor Den norske kirke var 123 kvinner av totalt 410 styremedlemmer. 15 prosent hadde ikke kvinner i styrene i det hele tatt.

Andre saker å lese

Borteseier for Hønefoss over Medkila

16-05-2022 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Hønefoss seiret 2-1 over Medkila på bortebane i 1. divisjon søndag.

Les mer i RingeriksAvisa

Lian og Ruden med rørleggerfirma

15-05-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Buskerud bad & rørservice AS er navnet på et nytt selskap med 30.000 i aksjekapital.

Les mer i RingeriksAvisa

Bilbrann ved Hensveien

14-05-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ved 15.30-tiden lørdag, tok det fyr i en bil på E16 utenfor Hønefoss. Det var brann i motorrommet og bilen sto parkert i en busslomme på E16. Politiet fikk lsukket...

Les mer i RingeriksAvisa

Voldshendelse på KUBEN

14-05-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Lørdag like før klokka 15 var to personer involvert i en voldshendelse på KUBEN i Hønefoss. Det dreide seg om pengekrangel. Ingen kom alvorlig til skade, men politiet oppretter sak.

Les mer i RingeriksAvisa