fredag, 29 oktober 2021 07:56

Optimistisk på klubbens fremtidige vekst

Det er seks år siden klubben og styret bestemte seg for å «meisle ut» det tomme lagerskallet i Nordre Brukar. – Hadde vi på forhånd visst hvor mye dugnadsarbeid dette ville medført, ville vi trolig ikke påtatt oss dette arbeidet og løpt fort ut igjen, sier klubbens formann Geir Karlsen i Ringerike Taekwondo klubb. Det er seks år siden klubben og styret bestemte seg for å «meisle ut» det tomme lagerskallet i Nordre Brukar. – Hadde vi på forhånd visst hvor mye dugnadsarbeid dette ville medført, ville vi trolig ikke påtatt oss dette arbeidet og løpt fort ut igjen, sier klubbens formann Geir Karlsen i Ringerike Taekwondo klubb. Foto: Trond Schieldrop

– Vi har store forventninger til våre nye treningsfasiliteter under bybrua i Hønefoss. Her ligger alt til rette for å skape et godt treningsmiljø og etablere gode sosiale bånd til våre medlemmer, sier klubbens formann Geir Karlsen i Ringerike Taekwondo klubb.

Fra klubbens lokaler ble åpnet 4. august har pågangen vært så stor både på tiger og barnepartier at det har blitt satt opp ventelister. Også på ungdoms og voksenpartiene er interessen økende. – Vi har bevist ikke markedsført oss i lokale medier etter oppstarten da vi har ønsket å komme godt i gang i nye lokaler først, sier Geir, som er optimistisk på klubbens fremtidige rekruttering og vekst.

Lang fartstid

Geir begynte å trene taekwondo da han var 18 år. I en alder av 47 år har han lagt ned mange treningstimer for å utvikle og perfeksjonere selvforsvarskunsten. – Taekwondo har på mange måter blitt en stor del av livet mitt. De fleste av mine venner på sosiale medier består primært av jobb og taekwondo bekjentskaper. Slik sett er Taekwondo og Tradisjonell Taekwondo Union (TTU) viktig for meg, påpeker han.

Koreansk selvforsvarskunst

Taekwondo er en koreansk selvforsvarskunst hvor målet er å oppnå god fysisk og mental balanse. Kampkunsten har sin opprinnelse fra Korea og er sterkt knyttet til koreansk historie. Kampsportens røtter strekker seg flere tusen år tilbake i tid og baserer seg på kjerneverdier som vennskap, menneskeverd, respekt, forståelse og barmhjertighet. – Vi må behandle mennesker med respekt og verdighet og taekwondos kjerneverdier går nettopp på å realisere slike verdier.

Disiplin og respekt.

– Disiplin og respekt som går begge veier mellom instruktør og medlem er også en viktig del av Taekwondo. Dette merker mange som starter på våre barnegrupper hvor det blir stilt tydelige krav og forventninger til deltageren. Vi krever disiplin på treningen noe som kan være en utfordring for mange i dagens samfunn. Men dette praktiseres mer skånsomt i dag enn i taekwondos opprinnelige form. Og det er helt frivillig å delta, forteller Geir.

Store forventninger

– Forventningene til vårt nye treningssenter under bybroa er at vi skal kombinere god trening med å skape gode sosiale relasjoner til våre medlemmer. Det er kanskje den største forskjellen fra Ringerikshallen der vi kun trente og dro hjem.

Hyggelige sosiale aktiviteter

– Vårt mål er å skape noe mer enn et typisk treningssenter. Vi ønsker oss et sosialt miljø i klubben der vi også møtes utenom trening til hyggelige sosiale aktiviteter. Dette er spesielt for våre voksne medlemmer. Men vi ønsker også å skape gode aktiviteter for barna. Målet er å utvikle gode vennskapsbånd mellom aktive utøvere og deres familie. Mange av oss som har trent i mange år ser på spesielt andre TTU medlemmer som vår andre familie. Det er et unikt vennskap innad i denne organisasjonen, understreker Geir.

Vil bruke lokale leverandører

– Klubben jobber i disse dager med å lage nytt profileringstøy for klubben. T-skjorter, gensere og treningsjakker. Her har vi tidligere hatt en avtale med et veldig stort firma på profileringstøy. Vi har sagt opp denne avtalen og ønsker nå og kjøpe inn utstyr via lokale leverandører. Først ute er en ny serie med t-skjorter levert av Fokus print as. De skal også levere den nye klubbgenseren som vi har fått støtte til fra Kraftriket. Den nye klubbgenseren vil derfor tilbys medlemmene til en redusert pris i starten takket være støtten vi fikk fra dem. De vil jo da også selvfølgelig komme med en logo for Kraftriket. Jeg jobber også nå med å hente inn prøver på nye klubb jakker. Målet er å ha dette på plass før jul. Nå som vi har egne lokaler kan vi ha dette tilgjengelig for våre medlemmer.

Dugnadshjelp

Det er seks år siden klubben og styret bestemte seg for å «meisle ut» det tomme lagerskallet i Nordre Brukar. – Hadde vi på forhånd visst hvor mye dugnadsarbeid dette ville medført, ville vi trolig ikke påtatt oss dette arbeidet og løpt fort ut igjen, sier Geir. – Men når vi nå ser hva vi har fått til, har det vært verdt blodslitet. I dette prosjektet har Reinhardt og jeg vært de to største ildsjelene, men uten dugnadshjelpen fra mange av våre medlemmer, hadde vi aldri kommet i mål. Det blir for mange navn å nevne om alle som har gjort noe ekstra for klubben i oppussingen skulle nevnes. Nå har vi moderne og innbydende resepsjons og oppholdsrom for foreldre og besøkende, kjøkken, dusj, toaletter og utsøkte koreanske ornamenter. Reinhardt skal ha æren for utsmykkingen da det er han som virkelig har lagt sjela si i dette.

Millionstøtte

– Uten pengestøtten på 1,7 millioner kroner hadde vi aldri klart å komme i mål med prosjektet. De største bidragsyterne har vært Norsk Tipping, Sparebank 1 Stiftelsen Ringerike og DNB NOR stiftelsen. Vi har også fått en privat gave fra et klubbmedlem på 100 000 kroner. Vi har også fått hyggelige priser på jobb og deler fra elektriker, rørlegger, ventilasjonsfirma, vaktselskapet som har levert både varmepumpe, brann og innbruddsalarm, sier Geir, som har opplevd stor velvilje fra lokalt næringsliv til prosjektet slik som TI industrier som sponset ståldragere. – Conteinerservice Ringerike har sponset bort kjøring av mye avfall. Det har også vært mange andre lokale bedrifter som har støttet prosjektet. Kom innom og se på lokalet vårt så får du se hvem som er på vår sponsorvegg.

Ventelister

– Hvordan har interessen vært fra klubben ble åpnet 4. august og frem til i dag blant nye og gamle medlemmer?
– På barn og tiger-gruppa har vi en venteliste på ca. 20 barn og kommer til å ta inn noen flere nybegynnere etter nyttår. Vi kunne tatt inn flere barn, men da klarer vi ikke å gi dem den oppmerksomheten de fortjener og venter heller til over nyttår med å ta inn flere. Vi har også en egen gruppe for barn viderekomne som også har et godt medlemsantall. For ungdom og voksen har vi ikke venteliste, men løpende opptak. Voksengruppa er nå den største gruppa i klubben, men de er nok ikke like flinke til å møte opp som barna som trener nesten hver gang, sier Geir. Han har stor tro på økt medlemsoppslutning på Nordre Brukar etter hvert som innbyggerne i Hønefoss får øynene opp om de nye treningsfasilitetene. – Vekstpotensialet for klubben er stort men målet er ikke å bli størst mulig. Men å skape en best mulig klubb for våre medlemmer.

Hyggelig leieavtale

Geir ønsker å trekke frem Ringerike kommune. – De har ikke bidratt med penger til prosjektet, men de har gitt oss en god langtidsleieavtale av lokalene på 30 år med opsjon på videre leie til en veldig god pris. Seks av årene har vi allerede brukt på oppussing av lokalene med en investering på rundt 2,7 millioner kroner og godt over 5000 dugnadstimer. Når leieavtalen er gått ut på dato er både Reinhardt og jeg blitt over 70 år. Da får vi håpe at neste generasjon medlemmer har overtatt stafettpinnen og kan videreføre våre kamptradisjoner og treningsfasiliteter til nye medlemmer, sier han til slutt.

 

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa