onsdag, 10 november 2021 10:29

15.000 polske soldater på grensa mot Hviterussland

3.000 nye soldater har blitt sendt til grensa siden tirsdag, totalt er 15.000 polske soldater utstasjonert. Forsvarsministeren sier alle som forsøkte å krysse grensa natt til onsdag, ble stoppet. 3.000 nye soldater har blitt sendt til grensa siden tirsdag, totalt er 15.000 polske soldater utstasjonert. Forsvarsministeren sier alle som forsøkte å krysse grensa natt til onsdag, ble stoppet. Foto: Leonid Shcheglov / BelTA via AP / NTB

Det ble gjort mange forsøk på å bryte gjennom grensa fra Hviterussland tidlig onsdag, ifølge Polen. Ytterligere 3.000 soldater er utstasjonert. Forsterkninger er sendt til grensa siden tirsdag, og totalt er 15.000 polske soldater utstasjonert, opplyser forsvarsminister Mariusz Blaszczak.

grense flykninger

Det ble gjort mange forsøk på å bryte gjennom grensa til Polen tidlig onsdag, ifølge forsvarsdepartementet. Foto: Leonid Shcheglov / BelTA via AP / NTB

– Det ble gjort mange forsøk på å komme over Polens grense til Hviterussland i natt, sier han til radiostasjonen PR1.

Forsvarsministeren sier alle som forsøkte å krysse grensa natt til onsdag, ble stoppet.

Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko krevde tirsdag at migrantene må få reise inn i Polen. Han beskylder EU for å ha iscenesatt krisen.

Flere migranter skal ha blitt utsatt for alvorlig vold av polske grensevakter, ifølge hviterussiske myndigheter.

I månedsvis har Vesten anklaget Hviterussland for å lokke migranter og flyktninger fra Midtøsten til å komme til landet, for så å sende dem over grensa inn i EU.

Hundrevis av migranter er nå fanget på grensa mellom Polen og Hviterussland, hvor nærvær av soldater på begge sider har ført til frykt for konfrontasjoner.

I en uttalelse onsdag sier den hviterussiske grensetjenesten at fire kurdere har blitt slått av polske grensevakter etter at de forsøkte å krysse grensa.

– Ifølge flyktningene ble de pågrepet på polsk territorium, hvor de forsøkte å be om flyktningstatus og beskyttelse, sier grensetjenesten i uttalelsen.

Grensetjenesten har publisert bilder av fire menn sittende rundt et bål, noen med blodige klær og en med kutt på hendene, som dekker til ansiktene sine.

Konflikten mellom Hviterussland og EU eskalerte i august i fjor, da president Aleksandr Lukasjenko slo hardt ned på demonstrasjoner i kjølvannet av valget, som opposisjonen i landet hevder var rigget.

EU innførte en rekke sanksjoner som følge av myndighetenes maktbruk, og vurderer nå nye tiltak som følge av flyktningkrisen.

Sist redigert onsdag, 10 november 2021 10:37

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa