Advarsel
  • JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 497

Oppdatert 22.01.2018

Toyota Hønefoss innvier 90-millionersanlegg

  • Skrevet av 
  • Publisert i Nyheter
Toyota Hønefoss innvier 90-millionersanlegg Foto: Morten L. Kværnstrøm

Lørdag 9. januar blir snorene klippet i bilforretningen i Osloveien 4. Verksted, delelager, oppretteravdeling og separate haller for brukte og nye biler er nå samlet på én 3500 kvadratmeter stor flate.


— Vi har jo en fantastisk beliggenhet her i Osloveien. Enkel parkering, nært sentrum og med 15 000 biler som passerer forbi i løpet av et døgn, forteller Runar Johannessen. Han er daglig leder og medeier i Toyota Hønefoss AS.
— Vi ønsket å opprettholde og utvikle den gode kundeservicen vi er kjent for. For å kunne det var nye lokaler nødvendig. På Eikli hadde vi omtrent like mye plass. Men der holdt vi til i tre bygg som hang sammen, og i tre etasjer. Her er planløsningen langt bedre, sier han.

Energisparing
Flyttingen betyr at Johannessen kan vise frem Toyotaene og Land Cruiserene i en 500 kvadratmeter stor nybilhall. Topp moderne, og minst stilig og funksjonelt interiør og design. For de 25 ansatte betyr nye, moderne og hensiktsmessige lokaler økt trivsel, effektivitet og sikkerhet.
Energioptimisering har vært nøkkelord for nybygget og ombyggingen av eksisterende lokaler, som Tronrud Bygg AS har utført.
— Vi har koblet oss til fjernvarmen fra Vardar. I tak og vegger er det brukt det siste innen isoleringsteknologi. Kostnadene sparer vi inn i løpet av få år, fordi utgiftene til oppvarming reduseres vesentlig, sier Johannessen.

Landets eldste Toyotaforhandler
Johannessen opplyser at forretningen er én av 11 forhandlere som har vært med siden starten i 1964, da Toyota startet salget i Norge. I Hønefoss selges ca. 400 nye Toyota hvert år, foruten et liknende antall bruktbiler.
Ifølge proff.no hadde Toyota Hønefoss og Toyota Hadeland (samme eiere) en sammenlagt omsetning på 201,78 millioner kroner i 2014. Hadelands-avdelingen har åtte ansatte.

Tung investering
Osloveien 4 ble kjøpt i 2008 for 37 millioner kroner.
— Vi planla nybygget mens vi ventet på at noen leiekontrakter skulle avvikles, sier Johannessen.
Da Rimi flyttet ut, begynte arbeidet med anlegget. Ombyggingen kom på 50 millioner. Totalt har altså nyanlegget kostet 87 millioner kroner.
Lokalt forventer eierne økt omsetning som følge av investeringen, men det ligger også langsiktig strategi bak den.
— Vi har jo i tankene ny vei og bane og befolkningsveksten som kommer etter hvert. Det er forventet ti prosent vekst pga. innflyttingen fra Oslo og nærliggende områder i løpet av de ti nærmeste årene. Slik sett ønsket vi også å posisjonere oss for det, sier daglig leder Runar Johannessen.
Lørdag 9. januar klokken 12 innvies altså den store investeringen i Osloveien 4 med snorklipping og brask og bram - som seg hør og bør.

FAKTARUTE:
Kort historikk om Toyota i Hønefoss:
Startet i 1964 med forretning i Osloveien der BoligPartner ligger nå. I 1972 ble aksjeselskapet Buskerud Bil stiftet og forretningen fikk dette navnet. Flyttet til Eikli og Dronning Åstas gate, der de har holdt til inntil nå. En periode solgte forhandleren Skoda og Mazda i tillegg til Toyota. Fra 1988 og 2001 eide Bil AS forretningen. I 2001 skiftet forretningen eiere igjen, under selskapet Toyota Bil Hønefoss AS. Da ble også aksjeselskapet Toyota Hadeland AS stiftet, med Toyota Hønefoss AS som eier. Tidligere navn på hadelandsavdelingen var Roa Motor og Karosseri AS. Har per dato 25 ansatte i Hønefoss og 8 i Hadelandsavdelingen.
Kilde: Runar Johannessen, proff.no

Sist redigertmandag, 11 april 2016 22:43