torsdag, 02 desember 2021 07:49

77-åring siktet for å ha hjulpet personer med millioner i skatteunndragelse

Skrevet av
En 77-åring ble tirsdag varetektsfengslet i to uker. Han er siktet for å ha hjulpet en rekke personer med skatteunndragelse. En 77-åring ble tirsdag varetektsfengslet i to uker. Han er siktet for å ha hjulpet en rekke personer med skatteunndragelse. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Økokrim mener en 77 år gammel avskiltet revisor over en periode på ti år har hjulpet 84 personer med å unndra om lag 100 millioner kroner i skatt.

77-åringen ble pågrepet under en politiaksjon mandag, da Økokrim gjennomførte ransaking av to adresser tilknyttet mannen, skriver TV 2.

Han ble tirsdag varetektsfengslet i to uker i Oslo tingrett. Siktelsen gjelder forhold helt tilbake til 2011.

Fram til 2020 mener Økokrim at han har hjulpet 84 kunder med å få formuene deres til å se lavere ut enn det de har vært.

Politiet mener det dreier seg om rundt 100 millioner kroner, som har ført til rundt 30 millioner kroner i tap for staten i form av skatteinntekter.

– Vi bestrider at det er skjellig grunn til mistanke for at han har medvirket til noe straffbart, sier mannens forsvarer, advokat Morten Furuholmen.

Han sier at de vil anke varetektsfengslingen.

– Siktelsen gjelder jo ikke forhold etter 2020, så det å komme med bevisforspillelsesfare nå snart to år etter, er veldig spesielt. Det er bakgrunnen for at vi anker denne avgjørelsen, sier Furuholmen.

Politiadvokat Henrik Brødholt mener at det er en reell fare for at 77-åringen vil påvirke vitner i saken. Økokrim skal avhøre så mange som mulig av de 84 kundene i løpet fengslingsperioden på to uker.

77-åringen har blant annet jobbet som revisor, men mistet denne godkjenningen i år 2000.