torsdag, 02 desember 2021 15:31

Virke-sjefen bekymret for avbestilte pakketurer og juleshow

Skrevet av
Administrerende direktør i Virke, Ivar Horneland Kristensen, forteller at det er mye usikkerhet i næringslivet etter de siste dagenes koronanyheter. Mange avbestiller nå pakketurer og juleforestillinger, forteller han. Administrerende direktør i Virke, Ivar Horneland Kristensen, forteller at det er mye usikkerhet i næringslivet etter de siste dagenes koronanyheter. Mange avbestiller nå pakketurer og juleforestillinger, forteller han. Foto: Terje Bendiksby / NTB

På få dager har situasjonen i reiselivet og kulturlivet blitt svært usikker, forteller Virke-direktøren. Han vil nå be næringsministeren om et møte.

Avbestillingene renner inn etter de siste dagenes koronanyheter, forteller administrerende direktør Ivar Horneland Kristensen i Virke.

Særlig kulturinstitusjoner som holder arrangementer før jul, merker nå mange avlysninger. Omsetningsfallet er også stort i reiselivet for pakkereiser og andre ferieturer, sier Kristensen.

Torsdag ble omikronvarianten påvist i Oslo. Dagen før ble den registrert i Øygarden på Vestlandet. Horneland tror mange nå føler seg usikre.

– De delene av næringslivet som lever av å samle mennesker, opplever at det som for få dager så normalt ut, nå er på et helt annet nivå, sier Horneland.

Virke-direktøren varsler at han vil be om et møte med næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) for å orientere om situasjonen i næringslivet.

– Vi vil nå prøve å skaffe oss oversikt, men vi er sterkt bekymret for disse delene av næringslivet og ønsker derfor en dialog med regjeringen, sier Horneland.

Han vil ikke si hva han forventer av regjeringen, men viser til at det er innkalt til pressekonferanse om koronasituasjonen klokken 16 torsdag.

– Vi har hele tiden vært opptatt av at vi må holde samfunnet i gang, men nå er vi i en situasjon der næringslivet blir rammet, sier han.

Andre saker å lese

TorsdagsQuiz

28-03-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Svarene på dagens quiz finner du nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

Meteorologene varsler kraftig snøfokk i fjellet i Sør-Norge torsdag kveld

28-03-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Meteorologene varsler kraftig snøfokk i fjellet i Sør-Norge torsdag kveld

Skal man kjøre på hytta torsdag kveld, bør man være særdeles varsom. Det er ventet kraftig snøfokk i fjellet i Sør-Norge.

Les mer i RingeriksAvisa

Hamstrer egg i Sverige - men i Hønefoss er det egg nok

28-03-2024 Nyheter NTB og Frank Tverran - avatar NTB og Frank Tverran

Hamstrer egg i Sverige - men i Hønefoss er det egg nok

Mangelen på egg i enkelte norske butikker har ført til at nordmenn hamstrer egg også i butikkene rett over svenskegrensen.

Les mer i RingeriksAvisa

Bestefar kong Harald med familien på nytt foto

27-03-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bestefar kong Harald med familien på nytt foto

For første gang etter kong Haralds operasjon deler kongefamilien et bilde av familien på Instagram.

Les mer i RingeriksAvisa