tirsdag, 21 desember 2021 14:15

300 nysmittede i Ringerike

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

Kommuneoverlegen i Ringerike rapporterer om 108 ny-diagnostisert covid-19 positive i uke 50, og 182 nysmittede i uke 49, i alt 300 nysmittede i uke 49-50.
Samlet antall covid-19 positive i Ringerike siden pandemiens start er 2104.

Mer om covid-19 situasjonen i Ringerike kommune.

I uke 50 er det avdekket smitte i alle aldersgrupper og i alle deler av kommunen. De fleste smittede er i aldersgruppene under 60, dvs. blant de som i deres hverdag har flest kontaktflater som rekker inn i flest ulike lokaliteter (familier med jobb, skole, barnehage, sosiale aktiviteter, fritidsaktiviteter o. lign). Det er avdekket klynger av smitte knyttet til noen trinn på enkelte skoler og enkelte virksomheter.
Det er bekreftet enkelte nysmittede med omikron varianten. Smitten antas for alle registrerte å være hentet utenfor kommunen. Smittesporingsarbeidet er avsluttet for de og det jobbes med oppfølging av nærkontakter.
Det er uendret avdekket smitte blant både uvaksinerte og vaksinerte. Flere har ingen eller diskrete symptomer.

Kapasiteten i TISK arbeidet er nå bedre. Det skyldes nyrekruttering av medarbeidere, kombinert med nedjustert intensitet i TISK arbeidet.
Smitteteamet har i uke 50 tatt 1071 tester i alt, derav 929 som PCR tester (3,5 % av befolkningen) ved Eikli Testsenter. I tillegg er det tatt tester av flere skoleklasser, i helse og omsorg, og i oppvekstsektoren. Vi har de siste 2 ukene i gjennomsnitt brukt 5000 hurtigtester i uken. Ved utgangen av uke 50 har vi ca. 12500 testes igjen og har ikke klarhet i om og når vi vil få ny leveranse, ei heller hvor mange vi får da. Vi har derfor tydelig prioritering av disse tester.
Vi har fortsatt en usikker leveranse av hurtigtests fra Helsedirektoratet, vi er ikke sikre på hvor mange vi får fremover og forbruket er høyt. Vi fastholder derfor streng prioritering av hurtigtestene, og fastholder derfor PCR testing på Eikli (ikke hurtigtest med mindre vi finner særskilt indikasjon).

Alvorlighetsgrad

Vi har i uke 50 uendret hatt høyt antall nysmittede, men færre enn i uke 49.
Sykehuset har i uke 50 rapportert i snitt 4 innlagte covid -19 pasienter pr dag.
Vi har ikke avdekket smitteutbrudd i kommunens helse og omsorgsinstitusjoner. Covid-19 avdelingen på Austjord er velfungerende. Vår utfordring er knyttet til å ta imot utskrivningsklare pasienter fra sykehuset, samt å sikre tilstrekkelig bemanning i våre tjenester.

Sammendrag

Smittebelastningen ved inngangen til uke 50 uttrykt som 2 ukers insidens er 984/100.000. Det er 6.uke der 2 ukers insidens er over 470. De 108 nysmittede i uke 50 er fordelt i alle aldersgrupper, men med en overvekt blant de mest mobile og de med flest berøringsflater i samfunnet.
Det er ikke avdekket utbrudd i tilknytning til våre helse- og omsorgsinstitusjoner. Vestre Viken er nå på gult beredskapsnivå. Lokalsykehuset har i uke 50 i snitt rapportert om 4 innlagte fra hele opptaksområdet..
Samlet gir det et bilde som gir grunnlag for å mistenke mer utbredt smitte enn det som avdekkes. Situasjonen vurderes som ustabil og skjør.

I løpet av uke 51 forventer vi å flytte TISK arbeidet til Eikli skole for å øke vår fleksibilitet. Det vil være beredskap i TISK alle dager i jul-nyttårsukene.
Vår smittesituasjon svarer til regjeringens scenario 2: Et noe høyere nivå av innleggelser og smittespredning som påvirker samfunnet i noe grad, på nivå 2 i tiltak.

De nasjonale skjerpede tiltak ble innført i uke 49 og vil neppe ha full effekt før etter minst to uker. Vi har supplert med å ta i bruk omikron covid-19 forskriften, som gir økt bruk av karantene og lengere isolasjonstid. Vi har ikke supplerende lokal forskrift.
Utfordringen er omikron, men også økt smittespredning med tidligere variant delta.
Situasjonen følges tett; lokalt, regionalt og nasjonalt.

 

 

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa