tirsdag, 28 desember 2021 10:20

Ringerike: 188 nysmittede i ukene 49 og 50

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

Det er rapportert om 108 ny-diagnostisert covid-19 positive i uke 50, og 85 nysmittede i uke 50, i alt 188 nysmittede i uke 49-50.
Samlet antall covid-19 positive i Ringerike siden pandemiens start er 2189.

 Smittebelastningen ved inngangen til uke 51 uttrykt som 2 ukers insidens er 622/100.000. Dette er den 7.uken der 2 ukers insidens er over 400. De 85 nysmittede i uke 51 er fordelt i alle aldersgrupper, men med en overvekt blant de mest mobile og de med flest berøringsflater i samfunnet.

Det er ikke avdekket utbrudd i tilknytning til våre helse- og omsorgsinstitusjoner. Vestre Viken er nå på gult beredskapsnivå. Ringerike sykehus har i uke 51 i snitt rapportert om 3-4 innlagte fra hele opptaksområdet.

Samlet gir det et bilde som gir grunnlag for å mistenke mer utbredt smitte enn det som avdekkes. Situasjonen vurderes som ustabil og skjør.
TISK-arbeidet er nå flyttet til Eikli skole, og det er bemanning med økt beredskap alle dager i jul-nyttårshelgen.

Vår smittesituasjon svarer til regjeringens scenario 2: Et noe høyere nivå av innleggelser og smittespredning som påvirker samfunnet i noe grad, på nivå 2 i tiltak.
De nasjonale skjerpede tiltakene ble innført i uke 49 og vil neppe ha full effekt før etter minst to uker. Vi har supplert med å ta i bruk forskriften om Omikron covid-19 , som gir økt bruk av karantene og lengere isolasjonstid. Vi har ikke supplerende lokal forskrift.

Vi venter på omikron

Utfordringen er omikron. En forklaring på den fallende smittetrenden de siste 2 ukene, er at deltabølgen, som begynte i oktober-november, nå er nedadgående. Vi har ennå ikke dominerende omikron i vår kommune, men økende antall som bekreftes.

I uke 51 er antallet som har testet seg ved vår teststasjon og antall henvendelser til smitteteamet redusert. Det forklares av julehøytiden. Vi forventer økt pågang – på lik linje med siste år på denne tid - økt pågang og økte smittetall i ukene etter jul (sansynlig uke 2-4).
Samlet er smittesituasjonen er uendret skjør og ustabil, og følges tett; lokalt, regionalt og nasjonalt.

(Utdrag fra kommuneoverlegens rapport)

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa