tirsdag, 11 januar 2022 13:17

Politiet i Innlandet advarer mot høyfjellsturer og ber folk sikre gjenstander

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

Politiet i Innlandet ber befolkningen om å sikre og flytte verdier bort fra utsatte områder som følge av skred- og flomfaren. De ber også folk unngå toppturer.

Mildvær og store nedbørsmengder de kommende dagene fører til stor fare for flom, snøskred og jordskred i Nord-Gudbrandsdal, Valdres og Folldal i Østerdalen. Skjåk kommune og Lesja kommune ser ut til å få mest nedbør. Farevarselet gjelder fra onsdag.

I en pressemelding oppfordrer politiet sterkt folk til ikke å begi seg ut på skitur eller topptur i høyfjellet de kommende dagene. De oppfordrer også alle til å holde seg oppdatert om situasjonen på varsom.no og kommunens nettside.

– Det viktigste nå er at alle sikrer egne verdier som står ved elver og bekker, for eksempel campingvogner og biler. Flytt dem bort fra utsatte områder, sier stabssjef Pål Erik Teigen i Innlandet politidistrikt.

– Rens vannveier som kummer for snø, is og jord slik at vannet kan renne fritt og ikke lag nye vannveier. Hold god avstand til elver og bekker med stor vannføring, oppfordrer han videre.

Politiet har på sin side satt i gang egne tiltak med ekstra mannskaper på vakt og tett dialog med Statsforvalteren i Innlandet og de berørte kommunene.

NTB

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa