torsdag, 21 juli 2022 12:37

Bevæpningen av politiet opprettholdes i inntil tre måneder

Skrevet av
Bevæpningen av politiet opprettholdes i inntil tre måneder Illustrasjonsfoto: Frank Tverran

Politidirektoratet har fått samtykke fra Justis- og beredskapsdepartementet til at politiet fortsatt kan være bevæpnet i inntil tre måneder.

PST vurderer terrortrusselen i Norge som «høy». Det betyr at flere aktører har evne og vilje til å gjennomføre terrorhandlinger i Norge.

Politiet er i tett dialog med PST, og vurderer fortløpende hvilke tiltak som er nødvendige, opplyser Politidirektoratet.

– Med bakgrunn i det gjeldende trusselbildet har vi med samtykke fra Justis- og beredskapsdepartementet besluttet at politiet fortsatt skal være bevæpnet, sier fungerende politidirektør Håkon Skulstad.

Midlertidig nasjonal bevæpning ble innført etter skytingen i Oslo natt til 25. juni. To menn ble drept og over tjue personer ble såret da terrorsiktede Zaniar Matapour (43) åpnet ild mot to utesteder i sentrum.

I etterkant av angrepet har politiet også satt inn flere patruljer i gatene.

– Patruljene skal, på lik linje med andre patruljer i Oslo politidistrikt, være til stede der folk er. Hensikten er at de skal være synlige, ha tid til å møte og snakke med befolkningen for å gjenskape tryggheten, sa stabssjef Torgeir Lindstad i forrige uke om ekstrabemanningen.

Andre saker å lese

Norsk kommune vurderer å tilby strøm til 50 øre

10-08-2022 Nyheter NTB - avatar NTB

Norsk kommune vurderer å tilby strøm til 50 øre

Lokalpolitikerne i kraftkommunen Suldal ønsker å tilby innbyggerne sine strøm til 50 øre per kilowattime (kWh). Kommunen skal vurdere tiltaket i september.

Les mer i RingeriksAvisa

Quasar uten revisor

10-08-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Quasar uten revisor

Etter at Akonto Revisjon AS hadde en gjesteopptreden på ca ett år i Quasar Services Norway AS, står nå foretaket uten revisor.

Les mer i RingeriksAvisa

En siste hilsen

09-08-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

En siste hilsen

En siste hilsen fra en generasjon som aldri får kjøre med Ringeriksbanen. Så gjenstår det å se om nye generasjoner kan spa den opp igjen.

Les mer i RingeriksAvisa

Marius Naume med 5.plass i NM-runden

09-08-2022 Sport Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Marius Naume med 5.plass i NM-runden

Etter en kjøretur på 100 mil og 14 timer kom teamet til Marius hjem fra NM runden i Mo I Rana.

Les mer i RingeriksAvisa