mandag, 19 september 2022 08:08

Hacker skal ha lekket bilder og video fra «GTA 6»

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

Flere bilder og videoklipp som skal være fra det neste spillet i den svært suksessfulle «Grand Theft Auto»-serien, er offentliggjort av en person som hevder å ha hacket spillprodusenten Rockstar Games.

Blant materialet som er offentliggjort, er 90 filmklipp. De er lagt ut på et nettforum av en person som hevder å også ha hacket drosjeselskapet Uber for noen dager siden. Hackeren hevder å ha fått tilgang til den nødvendige informasjonen gjennom en ansatts Slack-konto.

I klippene som offentliggjort, kan man blant annet se en kvinnelig hovedkarakter rane en kafé. Det har tidligere blitt meldt at neste spill i «Grand Theft Auto» (GTA)-universet for første gang vil ha en kvinnelig hovedkarakter.

Videoene er angivelig tatt av en eldre og uferdig betaversjon av spillet. Sammen med videoene har hackeren lagt ved en beskjed til Rockstar. Vedkommende oppfordrer Rockstar til å «forhandle om en avtale», og han ber morselskapet Take-Two Interactive (TTIS) om å ta kontakt.

Den anerkjente spilljournalisten Jason Schreier i Bloomberg skriver at han har fått bekreftet av flere kilder hos utvikleren Rockstar at klippene er ekte.

Schreier kaller det «en av de største lekkasjene i TV-spill-historien» og et «mareritt» for Rockstar. Han sier det er flere grunner til at lekkasjen svir.

– Én er at den vil forstyrre arbeidet i en stund. En annen er at den kan presse ledelsen til å begrense mulighetene til å jobbe hjemmefra. Ettervirkningene av denne lekkasjen blir kanskje ikke klare på en stund, tvitrer han.

«GTA 6» er et av verdens mest etterlengtede spill. Forløperen «GTA 5» ble sluppet helt tilbake i 2013 og er beskrevet som det mest inntektsbringende underholdningsproduktet noensinne. Marketwatch skrev i 2018 at spillet hadde tjent inn 6 milliarder dollar.

Mye av årsaken er at spillets nettbaserte flerspillermodus fortsatt er svært populært.

Andre saker å lese

Norge vil forby søskenbarnekteskap

30-09-2023 Nyheter NTB - avatar NTB

Norge vil forby søskenbarnekteskap

Regjeringen har sendt ut forslag til ny ekteskapslov. Den foreslår blant annet å gjøre ekteskap mellom søskenbarn forbudt.

Les mer i RingeriksAvisa

Listhaug refser regjeringens grønne milliardplaner

29-09-2023 Politikk NTB - avatar NTB

Listhaug refser regjeringens grønne milliardplaner

Frp-leder Sylvi Listhaug er sterkt kritisk til at regjeringen setter av 15 milliarder til grønn omstilling samtidig som folk sliter med å få endene til å møtes.

Les mer i RingeriksAvisa

Studie: Bodø/Glimt er Norges mest dominerende lag – på 35.-plass i verden

28-09-2023 Sport NTB - avatar NTB

Studie: Bodø/Glimt er Norges mest dominerende lag – på 35.-plass i verden

To norske lag er inne i topp 100 blant klubblagene som dominerer sine ligamotstandere mest ut fra fire nøkkelparametere, viser en ny studie.

Les mer i RingeriksAvisa

Nytt bakeri

27-09-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

CAKE HOUSE HØNEFOSS VERONIKA BALOGOVÁ er navnet på det nye kakebakeriet på Helgelandsmoen. Innehaver er Veronika Balogová.Formålet er salg av egenproduserte kaker og bakevarer, samt catering med salg av egenprodusert...

Les mer i RingeriksAvisa