mandag, 13 mars 2023 07:54

Hovland på delt 3.-plass i Players Championship

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Viktor Hovland i aksjon på søndagens avslutningsrunde i Players Championship. Viktor Hovland i aksjon på søndagens avslutningsrunde i Players Championship. Foto: Eric Gay, AP / NTB

Viktor Hovland spilte seg inn i seierskampen i Players Championship med strålende spill midtveis på siste runde, men måtte nøye seg med delt 3.-plass.

Tross vanskelige vindforhold gikk han sisterunden fire slag under par. Han endte sju slag bak vinneren Scottie Scheffler, to bak Tyrell Hatton og delte 3.-plassen med Tom Hoge.

Hovlands plassering ga ham 1.475.000 dollar (15,7 millioner kroner) inn på premiekontoen. Schefflers seier gjorde ham 4,5 millioner dollar (48 millioner kroner) rikere og sendte ham tilbake til førsteplass på verdensrankingen.

Hovland hadde en ujevn start på søndagens runde i Florida med birdie og bogey på annethvert hull, og etter åtte spilte hull var han på par for dagen. Så tok putteren hans fyr, og det ble birdie på 9., 11., 12. og 13. hull. Dermed klatret han helt opp i det ypperste tetsjiktet.

Flere birdier ble det ikke, og med par på de fem siste hullene forsvant sjansen til å kjempe om pokalen. Da Hovland signerte for en 68-runde, var han sikret en meget pen plassering.

– Det var kult å gå på 68 slag i dag når det blåser og er noen tøffe pinner der ute, og med presset. Jeg føler ikke at jeg spilte på mitt beste, og likevel kom jeg fire under par. Det er dritkult, sa Hovland til Discovery.

Selvtillit

Han sa at han har fått bedre selvtillit i spillet sitt den siste tiden.

– Det er lett å være sterk mentalt når man spiller bra og vet hvor ballen går, vanskelig når man sliter med dårlig teknikk. Det er kult å se at for nesten hver turnering er det blitt bedre og bedre og bedre, sa Hovland.

Han ser fram til en friuke før han skal prøve seg i nye storturneringer: Først en matchplayturnering i WGC-regi, deretter årets første majorturnering US Masters.

– Jeg skal hjem til Oklahoma og slappe av. Nå vet jeg at mye av teknikken sitter, og jeg trenger ikke å bruke altfor mye tid på å terpe, bare komme inn i riktig modus til de neste store turneringene. Alt trender i riktig retning, sa Hovland til Discovery.

Scheffler overlegen

Scottie Scheffler tok en overlegen seier. Amerikaneren fikk en dårlig start på søndagens runde, men spilte seg opp og var aldri truet mot slutten. Da han senket putten på siste hull hadde han fem slags margin til engelske Tyrell Hatton.

Hatton spilte ferdig før Hovland. Hans 65-runde løftet ham 24 plasser.

Etter å ha spilt første hull på par kom Hovlands første birdie på 2. hull, men han ga bort slaget igjen med bogey på 3. hull. En ny birdie på neste hull sendte ham under par igjen for dagen, men det ble fulgt av bogey på 5. hull.

Neste birdie kom på 9. hull og gjorde at Hovland var ett slag under par halvveis. Fra 11. hull leverte han ekte hattrick i birdier, og plutselig hadde han bare en mann foran seg på resultatlista.

Han ville trengt flere birdier for å legge press på Scheffler eller konkurrere med Hatton.

Players Championship regnes som den mest prestisjetunge golfturneringen utenom de fire majorturneringene, og den hadde årets største premiesum med 25 millioner dollar.

NTB

Andre saker å lese

Russland: Vil ha bedre luftvern i Moskva

22-03-2023 Nyheter NTB-AFP - avatar NTB-AFP

Russland: Vil ha bedre luftvern i Moskva

Luftvernsystemene i Russlands hovedstad Moskva skal moderniseres, ifølge forsvarsminister Sergej Sjojgu.

Les mer i RingeriksAvisa

Høyre med ny knallmåling

21-03-2023 Politikk NTB - avatar NTB

Høyre med ny knallmåling

Regjeringsmakten ville skiftet til borgerlig side dersom det var valg i dag, ifølge ny måling. Høyre får 34,6 prosent.

Les mer i RingeriksAvisa

Politiet klarer ikke å stanse voldsbølgen i Stockholm

21-03-2023 Nyheter NTB-TT - avatar NTB-TT

Politiet klarer ikke å stanse voldsbølgen i Stockholm

Tross økt innsats fra politiet mot skytinger og sprengninger i Stockholm, er det så langt ingenting som tyder på at den gjengrelaterte voldsspiralen avtar.

Les mer i RingeriksAvisa

Kirkens Bymisjon: Papirløse barn blir sviktet av Norge

21-03-2023 Nyheter NTB - avatar NTB

Kirkens Bymisjon: Papirløse barn blir sviktet av Norge

Papirløse barn lever med angst og får ikke nok helsehjelp eller skolegang, ifølge en ny rapport fra Kirkens Bymisjon. De påpeker brudd på barnekonvensjonen.

Les mer i RingeriksAvisa