søndag, 09 april 2023 08:34

Haaland-akrobatikk i City-målfest – hylles etter comebacket

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Erling Braut Haaland viste at han kan score mål på alle mulige vis da han saksesparket inn sitt andre mål for dagen mot Southampton. Erling Braut Haaland viste at han kan score mål på alle mulige vis da han saksesparket inn sitt andre mål for dagen mot Southampton. Foto: Frank Augstein / AP / NTB

Manchester Citys Erling Braut Haaland er tilbake med et brak. Mot Southampton scoret han to mål, det ene med et saksespark, da City vant 4-1.

På overtid i første omgang headet han City i føringen før han fikk sin andre nettkjenning for dagen etter hvilen på spektakulært vis.

Et innlegg fra Jack Grealish fant Haaland på bakre stolpe. Nordmannen rygget bakover litt før han saksesparket ballen i mål. Like etter ble han tatt av banen.

– Han er utenomjordisk! utbrøt Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

– Akrobatikk og teknikk på skyhøyt nivå og en av de flotteste scoringene til nå i karrieren, skrev TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen på Twitter.

Haaland har sammen med Kevin De Bruyne blitt en fryktet duo. Lørdag assisterte belgieren sin spiss for sjuende gang i Premier League.

– Helt ærlig, Erling scorer mange mål. Han er helt sinnssyk. Han er der. Hvis du skaper sjanser, vil han være der. Vi kombinerer godt, sa De Bruyne til Sky Sports.

Den målgivende pasningen til Haaland var De Bruynes 100. Premier League-assist.

– Målmaskin

Haaland har 30 mål på 28 ligakamper. Totalt har 22-åringen 44 mål på 38 City-kamper.

Det er kun Andy Cole (34 i 1993-94) og Kevin Phillips (30 i 1999-00) som har klart bragden det er å score 30 mål i sin første sesong i Premier League.

– Jeg har hatt denne jobben i 42 år, og jeg kan ikke huske å ha sett en målscorer som dette. Han er en målmaskin, sa BBC-kommentator Jonathan Pearce.

Grealish scoret mellom Haalands to mål. Sékou Mara reduserte for Southampton, men nordmannens erstatter Julián Álvarez satte inn 4-1 på straffespark bare tre minutter senere.

City-seieren gjør at det igjen er fem poeng opp til Martin Ødegaard og Arsenal på toppen av Premier League. Det gjenstår ni kamper av sesongen. 26. april møtes de to lagene.

Mistet kamper

Før det skal kjempes om flere Premier League-poeng, tar City imot Bayern München i kvartfinalen i mesterligaen.

Haaland pådro seg lysketrøbbelet underveis i FA-cupmøtet med Burnley 18. mars. Han slo til med hattrick i 6-0-seieren.

Storscoreren mistet begge Norges kamper mot Spania (0-3) og Georgia (1-1) i EM-kvalifiseringen. Det ble heller ikke spill på Haaland da Manchester City banket Liverpool 4-1 i Premier League sist helg.

Nå er han tilbake.

NTB

Andre saker å lese

Padelselskap anker etter Jacobsen-seier i retten

18-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Padelselskap anker etter Jacobsen-seier i retten

Just Padel Group (JPG) har bestemt seg for å anke dommen fra Agder tingrett der den tidligere skihopperen Anders Jacobsen ble tilkjent flere millioner kroner.

Les mer i RingeriksAvisa

To Hallinger varetektsfengslet for voldtekt og filming av tenåring

18-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

To menn er i Buskerud tingrett varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud, siktet for å ha voldtatt og filmet en tenåring.

Les mer i RingeriksAvisa

Voldshendelse på Solli plass: Mann alvorlig skadet

18-04-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

En mann fikk hodeskader da han ble slått ned på Solli plass i Oslo natt til torsdag.

Les mer i RingeriksAvisa

Fastlegeordningen på bedringens vei: 237 nye leger til tjeneste i fjor!

18-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Fastlegeordningen på bedringens vei: 237 nye leger til tjeneste i fjor!

På vei ut av døren som helseminister, fastslår Ingvild Kjerkol (Ap) at fastlegeordningen er på bedringens vei. I fjor kom det 237 nye fastleger.

Les mer i RingeriksAvisa