tirsdag, 18 april 2023 08:04

Tolletaten: Kokainbeslag i Husnes er det største på Vestlandet

Skrevet av
Dykkere fra Kystvakten bisto Tolletaten og politiet natt til torsdag da de avdekket et parti på i overkant av 100 kilo kokain som hadde vært gjemt under vannlinjen på en lastebåt fra Sør-Amerika. Båten var på vei til Husnes i Kvinnherad kommune. Dykkere fra Kystvakten bisto Tolletaten og politiet natt til torsdag da de avdekket et parti på i overkant av 100 kilo kokain som hadde vært gjemt under vannlinjen på en lastebåt fra Sør-Amerika. Båten var på vei til Husnes i Kvinnherad kommune. Foto: Kystvakten / NTB

13. april beslagla Tolletaten, Kystvakten og politiet over 100 kilo kokain fra et lastefartøy fra Sør-Amerika i Husnes i Vestland fylke.

Beslaget er det største av kokain på Vestlandet noen gang, ifølge Tolletaten.

Beslaget ble gjort etter at tollerne under en ordinær kontroll så «kjente moduser og indikasjoner på nær forstående smugleraktivitet». Dette ble fulgt opp av sentrale og lokale tollmyndigheter.

Nærmere undersøkelser viste ifølge Tollvesenet stedet og objekter av «høy interesse» i Vestland fylke, og politiet og Kystvakten ble koblet inn.

I Kvinnherad

«Det ble bekreftet at objektet kunne være et fartøy på vei til Husnes i Kvinnherad kommune», heter det i en pressemelding.

– I et tett og godt samarbeid med politiet og Kystvakten ble det aksjonert mot et kjøretøy i tilknytning til et fartøy ved havnen på Husnes. Her ble det gjort funn av i overkant av 100 kilo kokain i bagasjerommet på kjøretøyet, sier områdeleder Bård Ynnesdal.

Tollvesenet undersøkte et lastefartøy fra Sør-Amerika og fikk bekreftet at stoffet hadde vært festet under vannlinjen på dette skipet, noe som for dem er en kjent smuglermetode.

– Her ser vi hvordan store fartøy benyttes til å frakte narkotika under vannlinjen, ofte uten at mannskapet er kjent med dette, sier områdeleder Ynnesdal.

Nær narkoproduksjon

Tolletaten har i flere år fulgt med på skip fra Sør-Amerika. Den vurderingen er i stor grad knyttet til at dette er avsenderland som ligger nært der produksjon av narkotika finner sted.

– Beslaget er et resultat av godt tollarbeid og tett og godt samarbeid mellom Tolletaten, politiet og Kystvakten. Gjennom god dialog og ved å koble våre ressurser og kapasiteter sammen får vi full uttelling i aksjonen, sier områdeleder Bård Ynnesdal.

Beslaget er det største kokainbeslaget gjort på Vestlandet og følger i rekken blant de største kokainbeslagene nasjonalt. Ifølge Tollvesenet dreier det seg om til sammen opp mot 2 tonn, fordelt på to beslag i Oslo og ett i Vestland.

Seks varetektsfengslet

Under den væpnede aksjonen i Husnes i forrige uke ble seks personer pågrepet, og alle ble varetektsfengslet i fire uker.

Samtlige er utenlandske statsborgere, og politiet mener de har vært deltakere i en organisert kriminell gruppe. Alle er siktet for grov narkotikakriminalitet.

Sist redigert tirsdag, 18 april 2023 08:15

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa