onsdag, 26 april 2023 14:03

32-årig danske også siktet for drap på Emilie Meng (17) i 2016

Politiet samler inn bevis i forbindelse med letingen etter Emilie Meng i august 2016. Hun ble funnet drept flere måneder senere. Politiet samler inn bevis i forbindelse med letingen etter Emilie Meng i august 2016. Hun ble funnet drept flere måneder senere. Foto: Morten Boegh / Scanpix Danmark / NTB

Mannen som er siktet for å ha bortført en 13 år gammel jente i Danmark, er også siktet for å ha drept Emilie Meng (17) i 2016, opplyser dansk politi.

17 år gamle Emilie Meng forsvant fra Korsør på Sjælland 10. juli 2016 og ble funnet drept 24. desember samme år ved en innsjø midt på Sjælland.

32-åringen som nå er siktet for drapet, ble søndag 16. april pågrepet for ha bortført en 13 år gammel jente i Kirkerup på Sjælland mens hun gikk med aviser.

På en pressekonferanse onsdag bekreftet Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi at mannen også er siktet for drapet på Meng. Politiinspektør Kim Kliver understreker imidlertid at det kun er snakk om en siktelse, og at det ennå ikke er tatt en beslutning om mannen skal tiltales.

Mannen nekter skyld for de nye siktelsene, opplyser mannens forsvarer Karina Skou til nyhetsbyrået Ritzau.

Politiet har tidligere sagt at de undersøker om mannen også har koblinger til bortføringen og drapet på Emilie Meng,

32-åringen ble pågrepet på en adresse i Korsør der den 13 år gamle jenta ble funnet i live dagen etter at hun ble bortført. Han er fra før siktet for frihetsberøvelse og flere tilfeller av voldtekt, vold og trusler om vold mot 13-åringen. Mannen har erkjent deler av siktelsen.

I forbindelse med Meng-saken er han siktet for både frihetsberøvelse, voldtekt og drap.

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa