mandag, 15 mai 2023 08:08

Oslo Høyre vil prøve ut voldsalarmer i klasserommene

Skrevet av
– Det som bekymrer oss er at vi ser en voldsom vekst i rapportere tilfeller av vold mot lærerne i Oslo-skolen. Dette er helt uakseptabelt, sier Mehmet Kaan Inan (H). – Det som bekymrer oss er at vi ser en voldsom vekst i rapportere tilfeller av vold mot lærerne i Oslo-skolen. Dette er helt uakseptabelt, sier Mehmet Kaan Inan (H). Foto: Annika Byrde / NTB

Antall voldshendelser i Osloskolen er femdoblet siden 2015. Nå vil Oslo Høyre gi rektorer større fullmakter for å håndtere voldelige elever.

I 2015 ble det innrapportert 871 vold- og trusselhendelser i Oslo. I 2022 var tallet økt til 4.964 tilfeller. Det viser tall fra Utdanningsetatens årsrapport for Oslo-skolen i 2022, skriver Dagsavisen.

Oslo Høyre har i samarbeid med den voldsutsatte læreren Clemens Saers og forsker Børge Skåland, som har jobbet med vold og trusler mot lærere i mange år, utarbeidet en tipunkts tiltaksplan for å gi lærerne et trygt arbeidsmiljø, som de vil iverksette om de kommer i posisjon etter valget til høsten.

– Vi ønsker at rektorer skal få muligheten til å kunne sette i gang for eksempel atferdsregulerende tiltak, dersom skoleleder mener det er riktig. Eller at elever kan utvises på kort eller lang sikt med oppfølging av eleven, med flere hjelpetiltak som et lag rundt eleven. Det gjelder i de mest alvorlige sakene, sier skolepolitisk talsperson for Høyre i Oslo, Mehmet Kaan Inan, til Dagsavisen.

Oslo Høyre vil også teste og installere voldsalarm plassert i klasserommene, som varsler til skolens ledelse dersom en voldshendelse oppstår.

Andre saker å lese

Betongsaging i Jevnaker

07-06-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Elite Betongsaging AS er egistrert med adresse Musemyrveien 2 i Jevnaker kommune. Aksjekapitalen er kr 30.000. Formål: Betongsaging, kjerneboring, riving, splitting av fjell. Daglig leder og styreleder er Brian Strands Petersson. Med...

Les mer i RingeriksAvisa

Datatilsynet: Strømming av barneidrett kan i praksis bli umulig

06-06-2023 Nyheter NTB-Andreas Jakobsen og Stian Grythaugen - avatar NTB-Andreas Jakobsen og Stian Grythaugen

Datatilsynet: Strømming av barneidrett kan i praksis bli umulig

Datatilsynet mener strømming av barneidrett som hovedregel ikke kan gjennomføres lovlig etter personvernregelverket.

Les mer i RingeriksAvisa

Koronasertifikatet legges ned 30. juni

06-06-2023 Nyheter NTB - avatar NTB

Koronasertifikatet legges ned 30. juni

Fra 30. juni fjernes EUs koronasertifikat fra Helse-Norge. Årsaken er at ordningen blir opphevet.

Les mer i RingeriksAvisa

Snekkertjenester i Hole

06-06-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Start Montering AS er et nytt firma registrert i Hole med en kapital på kr 30.000.

Les mer i RingeriksAvisa