fredag, 02 juni 2023 09:30

Mari Velsand til europeisk toppverv

Skrevet av
Europeisk møte mellom mediemyndighetene denne uka i Oslo. F.v.: Valentin Alexandru Jucan, Stephanie Comey, nyvalgt styreleder Mari Velsand, Maria Donde og Stanislav Matejka. Europeisk møte mellom mediemyndighetene denne uka i Oslo. F.v.: Valentin Alexandru Jucan, Stephanie Comey, nyvalgt styreleder Mari Velsand, Maria Donde og Stanislav Matejka.

Direktør Mari Velsand i Medietilsynet, oppvokst på Gran på Hadeland, er valgt som ny styreleder i EPRA, som er en organisasjon for europeiske mediemyndigheter.

EPRA (European Platform of Regulatory Authorities) ble etablert i 1995, og skal legge til rette for samarbeid og erfaringsutveksling mellom mediemyndigheter på tvers av land i Europa.

– Raske og store endringer på mediefeltet gjør at også mediemyndighetenes rolle og arbeidsformer må være i kontinuerlig utvikling. I den konteksten er samarbeid og erfaringsdeling på tvers av landegrenser svært viktig, sier nyvalgt styreleder Mari Velsand.

Europeisk samarbeid om oppgaver på mediefeltet

Velsand har vært medlem i styret i EPRA de siste fire årene, og er nå altså valgt som styrets leder for de kommende to årene. Andre styremedlemmer er Maria Donde fra Storbritannia, Stephanie Comey fra Irland, Stanislav Matejka fra Slovakia og Valentin Alexandru Jucan fra Romania. EPRAs sekretariat er lokalisert i Strasbourg i Frankrike.

– Jeg ser fram til å lede arbeidet med å videreutvikle det europeiske samarbeidet mellom myndigheter som har oppgaver på mediefeltet, sier Velsand.

160 delegater fra over 50 land møtes denne uken i Oslo

Medietilsynet er denne uken vertskap for vårens plenumsmøte i EPRA, som foregår i Oslo. Møtet samler cirka 160 delegater fra mer enn 50 land.

– Dette har vært et stort løft for en liten organisasjon som Medietilsynet, men det er viktig for oss å kunne bidra til det europeiske fellesskapet gjennom å være vertskap for vårens EPRA-møte, sier Mari Velsand.

Høstens møte i EPRA er lagt til Romania.

Andre saker å lese

Listhaug refser regjeringens grønne milliardplaner

29-09-2023 Politikk NTB - avatar NTB

Listhaug refser regjeringens grønne milliardplaner

Frp-leder Sylvi Listhaug er sterkt kritisk til at regjeringen setter av 15 milliarder til grønn omstilling samtidig som folk sliter med å få endene til å møtes.

Les mer i RingeriksAvisa

Studie: Bodø/Glimt er Norges mest dominerende lag – på 35.-plass i verden

28-09-2023 Sport NTB - avatar NTB

Studie: Bodø/Glimt er Norges mest dominerende lag – på 35.-plass i verden

To norske lag er inne i topp 100 blant klubblagene som dominerer sine ligamotstandere mest ut fra fire nøkkelparametere, viser en ny studie.

Les mer i RingeriksAvisa

Nytt bakeri

27-09-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

CAKE HOUSE HØNEFOSS VERONIKA BALOGOVÁ er navnet på det nye kakebakeriet på Helgelandsmoen. Innehaver er Veronika Balogová.Formålet er salg av egenproduserte kaker og bakevarer, samt catering med salg av egenprodusert...

Les mer i RingeriksAvisa

Hovland fra pengeregn til spill om ære i Ryder Cup

27-09-2023 Sport NTB - avatar NTB

Hovland fra pengeregn til spill om ære i Ryder Cup

Pengene flommer på PGA-touren i golf. Men når Viktor Hovland spiller Ryder Cup, er det ikke en krone å hente.

Les mer i RingeriksAvisa