torsdag, 06 juli 2023 21:11

Det letes etter nikkel på Ringerike

Skrevet av
Det letes etter nikkel på Ringerike Illustrasjon: Kuniko

Bilprodusenten Stellantis har inngått et strategisk samarbeid med Kuniko Ltd som sikrer dem 35 prosent av den fremtidige produksjonen av nikkel- og koboltsulfat fra Kunikos norske leteområder i en periode på ni år.

Stellantis har også investert 5 millioner euro i ny egenkapital. De eier dermed 19,99 prosent av Kuniko, selskapet som driver karbonnøytral utvinning av metaller som er nødvendig til den grønne omstillingen.

- Vi er offensive, og på vei for å sikre en helhetlig portefølje av råvarer som trengs for å oppfylle målene vi har satt i vår strategi «Dare Forward 2030». Med Kuniko styrker vi muligheten til å dekke våre europeiske batteribehov med en lokal og miljøbevisst løsning fra selskapets norske prosjekter, sier Maxime Picat, sjef for innkjøp og forsyningskjede i Stellantis.

Den økte egenkapitalen vil bli brukt til å fremme Kunikos prosjekter for leting etter batterimetaller i Norge, inkludert nikkel, kobolt og kobber.

Som en del av strategiplanen «Dare Forward 2030», har Stellantis som mål å oppnå 100 prosent salg av batterielektriske personbiler i Europa og en 50 prosent salgsandel for batterielektriske personbiler og lette lastebiler i USA innen 2030.

Stellantis er på vei mot å bli et karbonnøytralt selskap, inkludert alle områder, innen 2038, med en kompensasjon på under 10 prosent for gjenværende utslipp.

- Dette strategiske partnerskapet med Stellantis fremmer bærekraftige europeiske verdikjeder for batterier og bekrefter potensialet i vår portefølje av batterimetallprosjekter i Norge, sier Antony Beckmand, administrerende direktør i Kuniko.

Beckmand sier at de sammen med Stellantis ser frem til å samarbeide for å oppnå suksess i letearbeidet, bevege oss mot produksjon og gi betydningsfulle bidrag til veksten og utviklingen av den europeiske batteriindustrien.

Kuniko er et australsk selskap, som driver letevirksomhet i Norge og Canada, og har sitt eget kontor i Oslo.

De norske leteprosjektene foregår i på Ringerike, i Gudbrandsdalen og i Trøndelag.

Du kan lese mer om prosjektene på Skuterud og Nakkerud her

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa