mandag, 24 juli 2023 14:03

Politiet vurderer å utvide siktelse etter trafikkulykke i Drøbak

Skrevet av
Én person er kritisk skadd etter ulykken i Drøbak søndag. Én person er kritisk skadd etter ulykken i Drøbak søndag. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Politiet jobber etter tre hypoteser etter at en mann i slutten av 80-årene kjørte inn i en folkemengde i Drøbak sentrum søndag ettermiddag.

En mann i slutten av 80-årene er foreløpig siktet etter veitrafikklovens paragraf 3 om uaktsom kjøring, skriver Nettavisen.

Politiet fikk melding om at en bil hadde kjørt inn i en folkemengde i Drøbak klokken 16.51 søndag. De betegner dette som en trafikkulykke og har ikke mistanke om at det er noe annet enn en ulykke, sa innsatsleder Gjermund Westberg Hagen til NTB søndag kveld.

Vurderer å utvide siktelsen

Én person er kritisk skadd, og én person er alvorlig skadd. Til sammen ble åtte personer skadd i ulykken, skriver VG. Seks av dem ble fraktet til sykehus, og av disse er det ett barn og fem voksne mellom 30 og 60 år, opplyste politiet søndag.

– Vi vurderer å utvide siktelsen. Hvis det er betydelig skade på personer, vil han bli siktet for brudd på straffeloven paragraf 280, sier seksjonsleder Bente Gerner i Øst politidistrikt til VG. Strafferammen her er inntil 3 års fengsel.

De skadde vil trolig få oppnevnt bistandsadvokat, sier hun.

Tre hypoteser

Bilen hadde en voldsom fart inn i gaten, sier Gerner til Nettavisen. Føreren ble avhørt én gang på stedet, og det skal gjøres et nytt avhør av ham. Foreløpig jobber politiet etter tre hypoteser, opplyser hun.

– At ulykken skyldes uaktsom kjøring, at det er knyttet til helsesituasjonen, eller at det har vært en teknisk feil på bilen, sier Gerner.

Politiet henter nå inn video fra butikker og kjøretøyer i området. Gerner bekrefter overfor Nettavisen at ferden endte i en kollisjon med en annen bil. I denne bilen satt en fører og en passasjer, og passasjeren er en av de skadde.

Mannen fikk førerkortet beslaglagt.

Andre saker å lese

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa