mandag, 28 august 2023 08:06

Hovland verdensfirer etter triumf i PGA-tourmesterskapet: – Surrealistisk

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Viktor Hovland med trofeet etter at han sikret seg sin historiske seier i PGA-turneringen i Atlanta. Viktor Hovland med trofeet etter at han sikret seg sin historiske seier i PGA-turneringen i Atlanta. Foto: John Bazemore / AP / NTB

Det norske golfesset Viktor Hovland ga ikke fra seg ledelsen han hadde foran siste runde av PGA-tourmesterskapet. Pengepremien er på hele 190 millioner kroner.

Hovland ledet med seks slag ned til den amerikanske OL-gullvinneren Xander Schauffele foran siste runde søndag.

Godt spill av amerikaneren sørget for at forspranget ble redusert til tre slag ved tolvte hull, men Hovland holdt hodet kaldt og rodde seieren i land med tre birdier på rad på de tre siste hullene og endte fem slag foran. Totalt hadde Hovland sju birdier på den siste runden.

Nordmannen kunne dermed juble for seier i en av de største turneringene i golfverden. Triumfen er Hovlands sjette på PGA-touren.

– Det er surrealistisk. Jeg har spilt min beste golf disse dagene. Det kunne ikke ha skjedd på et bedre tidspunkt, sa Hovland etter triumfen.

Hylles

– Dette er resultatet av alt det harde arbeidet jeg har lagt ned og det støtteapparatet jeg har hatt rundt meg, fortsatte nordmannen.

Seieren gjør at Hovland klatrer fra 5.- til 4.-plass på verdensrankingen i golf.

– Noen vil mene dette er det råeste som har skjedd i noen som helst sport for en nordmann, sier Discovery-kommentator og tidligere proffspiller Per Haugsrud til Dagbladet.

Den siste runden av PGA-tourmesterskapet ble pauset i rundt to timer som følge av torden og lyn i området, men det hemmet ikke Hovland nevneverdig.

Kjetil Jansrud, Casper Ruud og Kjetil André Aamodt er blant idrettsprofilene som har hyllet Hovland etter turneringsseieren.

Bankkontoen fylles opp

Nordmannen kom til sesongens siste turnering med seier i den andre av tre sluttspillsturneringer. Med seieren også i helgen, har Hovland innkassert om lag rundt 230 millioner kroner bare de siste to ukene. Hovland har spilt inn elleville 340 millioner kroner denne sesongen.

I PGA-sesongens siste turnering i Atlanta i delstaten Georgia startet spillerne med minusslag basert på hvilken plassering de innehar på PGA-touren denne sesongen. For Hovlands del var det åtte slag. Med strålende spill festet Hovland grepet om seieren og ga ikke fra seg forspranget.

Hovland ble profesjonell i 2019 og har i flere år levert sterke resultater på topptouren i golf. I tillegg til seks triumfer på PGA-touren, har han to europatourseirer.

NTB

Andre saker å lese

Padelselskap anker etter Jacobsen-seier i retten

18-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Padelselskap anker etter Jacobsen-seier i retten

Just Padel Group (JPG) har bestemt seg for å anke dommen fra Agder tingrett der den tidligere skihopperen Anders Jacobsen ble tilkjent flere millioner kroner.

Les mer i RingeriksAvisa

To Hallinger varetektsfengslet for voldtekt og filming av tenåring

18-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

To menn er i Buskerud tingrett varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud, siktet for å ha voldtatt og filmet en tenåring.

Les mer i RingeriksAvisa

Voldshendelse på Solli plass: Mann alvorlig skadet

18-04-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

En mann fikk hodeskader da han ble slått ned på Solli plass i Oslo natt til torsdag.

Les mer i RingeriksAvisa

Fastlegeordningen på bedringens vei: 237 nye leger til tjeneste i fjor!

18-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Fastlegeordningen på bedringens vei: 237 nye leger til tjeneste i fjor!

På vei ut av døren som helseminister, fastslår Ingvild Kjerkol (Ap) at fastlegeordningen er på bedringens vei. I fjor kom det 237 nye fastleger.

Les mer i RingeriksAvisa