onsdag, 13 september 2023 11:02

Eirik Jensen får forlenget soningsavbrudd

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Narkotika- og korrupsjonsdømte Eirik Jensen da han ble kjørt ut fra Kongsvinger fengsel 13. mars i år. Den tidligere politimannen ble midlertidig løslatt av helsemessige årsaker. Narkotika- og korrupsjonsdømte Eirik Jensen da han ble kjørt ut fra Kongsvinger fengsel 13. mars i år. Den tidligere politimannen ble midlertidig løslatt av helsemessige årsaker. Foto: Javad Parsa / NTB

Eirik Jensen er innvilget soningsavbrudd fram til søknaden hans er ferdig behandlet av kriminalomsorgen.

Det opplyser advokat Farid Bouras i Elden Advokatfirma i en pressemelding.

– De har bedt om ytterligere opplysninger, både medisinsk og andre forhold innen 1. oktober. Dette vil bli innhentet i dialog med Kriminalomsorgen, skriver advokatfirmaet.

Kriminalomsorgen etter dette oppnevne sakkyndige til å foreta ytterligere en vurdering av Jensens helsetilstand før søknaden endelig avgjøres.

I mars i år fikk Jensen innvilget soningsavbrudd av Kriminalomsorgen på grunn av ekspolitimannens helsesituasjon. Soningsavbruddet var i første omgang på seks måneder, en frist som utløper denne uken.

Eirik Jensen ble i 2020 dømt til 21 års fengsel for grov korrupsjon og medvirkning gjennom rundt ti år til innførsel av flere tonn hasj.

Borgarting lagmannsrett fant det bevist at den tidligere politimannen hjalp narkotikadømte Gjermund Cappelen i hans mangeårige virksomhet med å smugle store mengder narkotika inn i landet.

Jensen har siden straffeprosessen mot ham startet for snart ti år siden nektet straffskyld.

NTB

Andre saker å lese

Norge vil forby søskenbarnekteskap

30-09-2023 Nyheter NTB - avatar NTB

Norge vil forby søskenbarnekteskap

Regjeringen har sendt ut forslag til ny ekteskapslov. Den foreslår blant annet å gjøre ekteskap mellom søskenbarn forbudt.

Les mer i RingeriksAvisa

Listhaug refser regjeringens grønne milliardplaner

29-09-2023 Politikk NTB - avatar NTB

Listhaug refser regjeringens grønne milliardplaner

Frp-leder Sylvi Listhaug er sterkt kritisk til at regjeringen setter av 15 milliarder til grønn omstilling samtidig som folk sliter med å få endene til å møtes.

Les mer i RingeriksAvisa

Studie: Bodø/Glimt er Norges mest dominerende lag – på 35.-plass i verden

28-09-2023 Sport NTB - avatar NTB

Studie: Bodø/Glimt er Norges mest dominerende lag – på 35.-plass i verden

To norske lag er inne i topp 100 blant klubblagene som dominerer sine ligamotstandere mest ut fra fire nøkkelparametere, viser en ny studie.

Les mer i RingeriksAvisa

Nytt bakeri

27-09-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

CAKE HOUSE HØNEFOSS VERONIKA BALOGOVÁ er navnet på det nye kakebakeriet på Helgelandsmoen. Innehaver er Veronika Balogová.Formålet er salg av egenproduserte kaker og bakevarer, samt catering med salg av egenprodusert...

Les mer i RingeriksAvisa