onsdag, 13 september 2023 11:02

Eirik Jensen får forlenget soningsavbrudd

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Narkotika- og korrupsjonsdømte Eirik Jensen da han ble kjørt ut fra Kongsvinger fengsel 13. mars i år. Den tidligere politimannen ble midlertidig løslatt av helsemessige årsaker. Narkotika- og korrupsjonsdømte Eirik Jensen da han ble kjørt ut fra Kongsvinger fengsel 13. mars i år. Den tidligere politimannen ble midlertidig løslatt av helsemessige årsaker. Foto: Javad Parsa / NTB

Eirik Jensen er innvilget soningsavbrudd fram til søknaden hans er ferdig behandlet av kriminalomsorgen.

Det opplyser advokat Farid Bouras i Elden Advokatfirma i en pressemelding.

– De har bedt om ytterligere opplysninger, både medisinsk og andre forhold innen 1. oktober. Dette vil bli innhentet i dialog med Kriminalomsorgen, skriver advokatfirmaet.

Kriminalomsorgen etter dette oppnevne sakkyndige til å foreta ytterligere en vurdering av Jensens helsetilstand før søknaden endelig avgjøres.

I mars i år fikk Jensen innvilget soningsavbrudd av Kriminalomsorgen på grunn av ekspolitimannens helsesituasjon. Soningsavbruddet var i første omgang på seks måneder, en frist som utløper denne uken.

Eirik Jensen ble i 2020 dømt til 21 års fengsel for grov korrupsjon og medvirkning gjennom rundt ti år til innførsel av flere tonn hasj.

Borgarting lagmannsrett fant det bevist at den tidligere politimannen hjalp narkotikadømte Gjermund Cappelen i hans mangeårige virksomhet med å smugle store mengder narkotika inn i landet.

Jensen har siden straffeprosessen mot ham startet for snart ti år siden nektet straffskyld.

NTB

Andre saker å lese

Etterlyst ruskjørte på E16 i Hole - vill politijakt

06-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ved 4-tiden fredag morgen kom det melding fra en veiarbeider ved Norderhov om en bil som kjørte voldsomt forbi pågående veiarbeid.

Les mer i RingeriksAvisa

Høyre vil sikre desemberbarna plass i barnehage

06-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Høyre vil sikre desemberbarna plass i barnehage

I et direkte frieri til foreldrene til de 3500 barna som blir født i desember, vil Høyre gå inn for å utvide retten til barnehageplass.

Les mer i RingeriksAvisa

Hvordan utvikle smarte økonomiske strategier for hverdagen

05-09-2024 Nyheter Jan Erik Johansen - avatar Jan Erik Johansen

Hvordan utvikle smarte økonomiske strategier for hverdagen

Økonomisk planlegging er avgjørende for å sikre en stabil hverdag, spesielt i utfordrende tider. Å forstå de lokale forholdene kan bidra til å optimalisere din økonomiske strategi. Her er noen...

Les mer i RingeriksAvisa

Lederen i Oslo Ap ønsker gjenvalg på Stortinget

05-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Lederen i Oslo Ap ønsker gjenvalg på Stortinget

Leder i Oslo Ap, Frode Jacobsen, ønsker en ny periode på Stortinget. Det kan bety at det blir en turbulent høst i Oslo Ap, skriver Dagsavisen.

Les mer i RingeriksAvisa