torsdag, 26 oktober 2023 14:33

Tomme kommunale hus blir robbet

Skrevet av
Tomme kommunale hus blir robbet Foto: Frank Tverran

I forbindelse med en omregulering på Kilemoen, ble flere eiendommer tvangskjøpt av Ringerike kommune i 2019. Prislappen var nærmere 8 millioner kroner. To av disse ble liggende midt mellom det som ble regulert til industri og det som ble regulert til friluftsområde.

Uten tilsyn

Disse to eiendommene har i lengre tid vært utsatt for ren plyndring. Uvedkommende har brutt seg inn i husene og forsynt seg med sanitærutstyr, kjøkkeninventar, peis og golvparkett. Søppel flyter alle steder.

Dører i begge husene står ulåst og til dels på vidt gap. Ikke ufarlig dersom dyr eller barn skulle finne fram til stedet.

- Skal rives

- Vi har nylig vært på befaring på eiendommene og vil nå sette i gang en prosess for å få husene revet, sier avdelingsleder i eiendomsforvaltning i Ringerike kommune, Geir Espen Skille.

Slik det nå står, er det fritt fram både for hvem som helst å komme inn i husene. Ikke ufarlig med bratte og mørke trapper. Hva vil dere gjøre med det?

- Det vil nå bli satt i gang arbeider med å sikre huset fram til det kan rives. Om nødvendig må vi skru plater foran vinduene, sier Skille.

kilemoen1

Brenneovnen er fjernet og parketten demontert. Foto: Frank Tverran

kilemoen3

Verdier er fjernet og resten rasert. Foto: Frank Tverran

kilemoen4

Låste dører er forsert ved å smadre døra. Foto: Frank Tverran

Andre saker å lese

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa