fredag, 08 desember 2023 20:16

Holttangen blir anleggsområde

Skrevet av
Holttangen blir anleggsområde Tegning: Ringerike kommune

Ringerike kommune planlegger å gjennomføre igjenfylling av erosjonshull og erosjonssikring av yttersving i Randselva ved Livveien. Tungtransporten skal gå gjennom boligområde. Dette tiltaket vil medføre at evakueringen kan opphøre, og hindre erosjon og videre forverring av stabiliteten i skråningen.

6 boliger fortsatt evakuert

I samråd med Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), Norges Geotekniske Institutt (NGI) og WSP ble det som følge av erosjonshullet besluttet evakuering av 6 boliger. Det er videre besluttet at evakueringen ikke kan oppheves før erosjonshullet er fylt igjen.

Fremdrift og informasjonsmøte

Ringerike kommune planlegger å gjennomføre anleggsarbeidene med å sikre de rasutsatte stedene i Randselva allerede løpet av vinter og vår, innen vårflommen 2024.
Kommunen jobber nå med å utlyse en anbudskonkurranse for å gjennomføre
erosjonssikringstiltaket. Det planlegges et åpent informasjonsmøte med beboere på nyåret. Det vil komme en egen invitasjon til informasjonsmøte.

Gjennomføring

randselva krysningsalternativTegning: Ringerike kommune

Erosjonssikringsmassene skal transporteres over elva fra Holttangen. Det er opp til entreprenøren gjennom anbudskonkurransen å beskrive hvordan de planlegger å løse dette. Under anleggsfasen er det åpnet for at entreprenør kan etablere én midlertidig fylling, skravert med grønt på tegningen. Det legges opp til at masser kan mellomlagres og omlastes på Holttangen.
Det er viktig å sikre god trafikkavvikling og ivareta trafikksikkerheten i Gullagata. Hvordan entreprenøren tenker å løse dette er en sentral del av evalueringskriteriene i konkurransen. Dette er allerede en svært trang gate med mange myke trafikanter. Vinterstid vil gaten bli enda smalere på grunn av brøytekanter og snø. Flere hundre lass med dumpere vil bli en betydelig belastning både for vei og annen trafikk.

randselva ferdig
Forsvinner fyllingene ned i leira, eller blir den liggende?  Tegning: Ringerike kommune.

Sist redigert fredag, 08 desember 2023 20:26

Andre saker å lese

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

14-09-2024 Sport Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

Med HBK på en solid førsteplass, går de inn i sluttspillet med 45 poeng. Deretter følger Fortuna Ålesund 40 poeng, Bodø/Glimt 37 poeng og Viking med 24 poeng.

Les mer i RingeriksAvisa

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

13-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

Valgfag på barneskolen, mer praktisk læring i alle fag og et system for å få oversikt over fravær. Det er noen av skolegrepene Kari Nessa Nordtun ønsker seg.

Les mer i RingeriksAvisa