mandag, 18 desember 2023 07:53

To skytehendelser på åpen gate i Oslo søndag - ingen pågrepet

Ingen er pågrepet etter skyting på åpen gate ved Arkaden kjøpesenter i Karl Johans gate i Oslo søndag kveld. Ingen er pågrepet etter skyting på åpen gate ved Arkaden kjøpesenter i Karl Johans gate i Oslo søndag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Søndag var det skyting på åpen gate to ulike steder i Oslo. – En bekymringsfull utvikling, sier byrådslederen. Ingen er ennå pågrepet.

Klokken 21.24 meldte politiet at det var blitt avfyrt flere skudd mot en person ved kjøpesenteret Arkaden i Karl Johans gate i Oslo sentrum. En eller flere mistenkte løp fra stedet.

– Fornærmede er ikke skadd. Vi har sperret av åstedet og søker etter en eller flere gjerningspersoner, skrev politiet i Oslo på X (tidligere Twitter).

Politiets innsatsleder på stedet Anders Rønning sier at en person trolig er truffet i beinet av en rikosjett.

Klokken 23.13 søndag kveld opplyser operasjonsleder Gjermund Stokkli at politiet har avsluttet det operative søket etter gjerningspersonen.

– Det er høyst sannsynlig skutt ett skudd i bakken rett ved fornærmede, og rikosjett har truffet fornærmede sin sko. Sak er opprettet og etterforskningen fortsetter, skriver Stokkli i en melding til pressen.

Mandag morgen var fortsatt ingen pågrepet etter skytingene, opplyser politiet.

– Bekymringsfull utvikling

– Folk føler seg naturlig nok utrygge når det er skyting på åpen gate på Karl Johan en dag der mange har vært i byen for å handle julegaver og ha det hyggelig, sier byrådsleder Eirik Lae Solberg (H) til VG.

Han sier han vet at politiet jobber hardt for å pågripe dem som står bak, og at det er viktig at de har nok ressurser til å følge opp og etterforske slike alvorlige hendelser.

– Det er fortsatt trygt å ferdes i Oslo, men dette er en bekymringsfull utvikling. Oslo er en trygg by for både tilreisende og de som bor her, men det er bekymringsfullt at det er skyting to ganger på samme dag i Oslo, sier byrådslederen.

– Konflikt i forkant

Rønning sier at det skal ha vært en konflikt mellom de involverte i forkant av skytingen.

– Vi befinner oss på et område med mye vitner og mye video, så vi har mye signalement på personene og retningen de løp i etter hendelsen, sier Rønning.

Tre timer tidligere ble flere skudd avfyrt ved Sinsen kulturhus lenger nord i byen. Skuddene ble avfyrt i forbindelse med en konfrontasjon mellom to personer, opplyste operasjonsleder Stokkli.

Tyder ikke på sammenheng

Ifølge politiets vurderinger skal det ikke være fare for allmennheten i forbindelse med denne hendelsen. Politiets innsatsleder Anders Rønning opplyste at én person skal ha forsvunnet fra stedet i bil, mens den andre forsvant til fots. Politiet har ikke meldt at de har funnet noen av de to involverte i hendelsen på Sinsen.

– Det er ingenting som tyder på at det er en sammenheng mellom de to hendelsene per nå, men det er selvsagt noe vi undersøker, sier Stokkli til Dagbladet.

Andre saker å lese

Etterlyst ruskjørte på E16 i Hole - vill politijakt

06-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ved 4-tiden fredag morgen kom det melding fra en veiarbeider ved Norderhov om en bil som kjørte voldsomt forbi pågående veiarbeid.

Les mer i RingeriksAvisa

Høyre vil sikre desemberbarna plass i barnehage

06-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Høyre vil sikre desemberbarna plass i barnehage

I et direkte frieri til foreldrene til de 3500 barna som blir født i desember, vil Høyre gå inn for å utvide retten til barnehageplass.

Les mer i RingeriksAvisa

Hvordan utvikle smarte økonomiske strategier for hverdagen

05-09-2024 Nyheter Jan Erik Johansen - avatar Jan Erik Johansen

Hvordan utvikle smarte økonomiske strategier for hverdagen

Økonomisk planlegging er avgjørende for å sikre en stabil hverdag, spesielt i utfordrende tider. Å forstå de lokale forholdene kan bidra til å optimalisere din økonomiske strategi. Her er noen...

Les mer i RingeriksAvisa

Lederen i Oslo Ap ønsker gjenvalg på Stortinget

05-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Lederen i Oslo Ap ønsker gjenvalg på Stortinget

Leder i Oslo Ap, Frode Jacobsen, ønsker en ny periode på Stortinget. Det kan bety at det blir en turbulent høst i Oslo Ap, skriver Dagsavisen.

Les mer i RingeriksAvisa