torsdag, 28 desember 2023 11:33

Hvit jul gir svært gode skiforhold både i bygd og by

Drømmejul i Oslomarka for skiglade entusiaster. Flere steder i landet har en hvit jul gitt usedvanlig godt skiføre. Drømmejul i Oslomarka for skiglade entusiaster. Flere steder i landet har en hvit jul gitt usedvanlig godt skiføre. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Det har vært en drømmestart på skisesongen både i de store byene og på landet. Kulde og godt med snø gir strøkne forhold i romjulen.

– Hvis vi kunne lagt inn en bestilling er det sånn her det ville sett ut!

Det er den klare meldingen fra en strålende fornøyd generalsekretær i Skiforeningen. Håvard S. Abrahamsen har selv vært ute på flere turer og oppfordrer andre til å gjøre det samme.

– Det er bare å komme seg ut, forholdene kunne knapt vært bedre, sier en entusiastisk Abrahamsen.

Kalenderåret 2023 har vært et usedvanlig godt år for skiforeningen. De kan nesten si at det har vært skiføre hele året etter å ha kjørt løyper med stormaskin i åtte av tolv måneder.

Mer snø i vente

Den gode starten på årets sesong med tidlig skiføre ser ikke ut til å gi seg med det første. På Østlandet kan det komme et skikkelig påfyll med snø de neste dagene.

– Det kan komme opp mot 30 centimeter i nyttårshelgen, sier statsmeteorolog Martin Granerød.

Han tar noen forbehold, ettersom det ikke er sikkert at snøværet blir så kraftig som prognosene viser nå.

Drømmejul på Trysil

Mer snø er et budskap som blir tatt godt imot på Trysil. Gudrun Sanaker Lohne er destinasjonssjef i Ski Star Trysil. Hun gir NTB løyperapport direkte fra bakken, og melder om strålende forhold.

– Vi har åpent i alle skiområdene, så dette er en drømmejul! Vi trenger litt mer snø, så får vi åpnet samtlige bakker, forteller Sanaker Lohne.

I tillegg til skibakkene er det også preparert 100 kilometer med langrennsløyper i området.

Uvanlig bra i Bergen

Torsdag formiddag snør det lett i skiløypene som omkranser Bergen. Her er det uvanlig gode forhold før nyttår.

– Dette er bra for å være så tidlig. Det er ikke ofte det er så mye snø tidlig på sesongen, sier avdelingsleder i Etat for idrett i Bergen kommune, Bjørn Sture, direkte fra skiløypa.

Sture kan opplyse om muligheter for fine skiturer flere steder utenfor Bergen by. Plussgrader til tross, det er 15 centimeter med snø som gir fine skispor.

Andre saker å lese

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

14-09-2024 Sport Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

Med HBK på en solid førsteplass, går de inn i sluttspillet med 45 poeng. Deretter følger Fortuna Ålesund 40 poeng, Bodø/Glimt 37 poeng og Viking med 24 poeng.

Les mer i RingeriksAvisa

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

13-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

Valgfag på barneskolen, mer praktisk læring i alle fag og et system for å få oversikt over fravær. Det er noen av skolegrepene Kari Nessa Nordtun ønsker seg.

Les mer i RingeriksAvisa