fredag, 08 mai 2015 08:49

Odd Nordstoga er tilbake. Gående.

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Odd Nordstoga Odd Nordstoga

Med sin særegne og naturlige blanding av klassiske folketoner og populærmusikk har Odd Nordstoga blitt en av landets mest folkekjære artister. I oktober slipper han sitt syvende soloalbum og første singel får vi allerede fredag 8. mai – en låt som rett og slett handler om å gå.

Odd Nordstoga fra Vinje i Telemark har gitt ut tretten album; hvorav to med bandet Something Odd, tre duettplater og et med gruppen Blåmann Blåmann, blitt årets mest spilte på radio med en låt om en hylende gris, ligget ukesvis på toppen av salgslistene; første gang med gjennombruddsalbumet Luring i 2004, vunnet flere Spellemannspriser; deriblant Årets Spellemann, og spilt konserter i alle kriker og kroker av landet. Nå jobber Odd med å ferdigstille sitt nye album som slippes til høsten. Første singel heter "Kunsten å gå".

- "Kunsten å gå" er ein låt om å gå ut av huset sitt, og på ein litt overdådig måte nyte livet og tenke på det fantastiske ved å gå, forteller Odd.

Hele albumet er spilt inn i Stockholm og Bergen med produsentbrødrene David Chelsom Vogt og Ivar Chelsom Vogt som er imponerte over Odds tekst- og musikktalent.

- Selv de enkleste ting, som å gå, er en kunst for dem som ikke kan det. For Odd Nordstoga er nok å lage en hyperfengende sommerlåt blant de enkleste ting – for oss andre er det bare å beundre denne kunsten, sier David Chelsom Vogt.

Singelen "Kunsten å gå" er ute på alle digitale plattformer fredag 8. mai

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.