videofilm nitar

Oppdatert 17.11.2018
A+ A A-

Ukelang Elvis-feiring i USA

  • Skrevet av NTB
  • Publisert i Musikk
Ukelang Elvis-feiring i USA Foto:AP

Elvis Presley-fans markerer at det er 40 år siden «kongen av rock» døde med en ni dager lang Elvis-festival i Memphis og Nashville.

Årets markering ble sparket i gang fredag, og det er ventet at rekordmange fans kommer til å samles i Memphis for anledningen, ifølge USA Today.

Det er den første markeringen av musikkikonets bortgang siden en storstilt oppgradering av et hotell og underholdningskompleks på Graceland i Memphis – eiendommen som var Elivs' hovedhjem etter berømmelsen og fram til hans død i 1977.

Elvis-uka markeres fra 11. til 19. august, og på programmet står blant annet det som omtales som «den ultimate konkurransen for Elvis-hyllestband». Flere gjesteopptredener er også varslet, blant andre skal Priscilla Presley dukke opp. Hun var gift med artisten fra 1967 til 1973.

Etter gjennombruddet i andre halvdel av 1950-årene ble Elvis en av de første globale superstjernene, men karrieren fikk en nedtur da grupper som The Beatles og Rolling Stones slo igjennom. Men Elvis kom tilbake. Han holdt bejublede opptredener før overvekt og pillemisbruk tok knekken på ham.

Den 16. august 1977 døde Presley på baderommet på Graceland.