tirsdag, 30 oktober 2018 07:52

CAPTAIN KILL: Første smakebit fra nytt album

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

Captain Kill startet opp som en eksplosiv duo i kjelleren til et forlatt kontorlokale i Hønefoss, en sen høstkveld i 2011.

Barndomskompisene Daniel Odda og Bjørn-Arne Karlsen satte seg et hårete mål om å erobre det store rockeuniverset. Oppskriften var fuzzbass, hardtslående trommer og et intenst ønske om å spille hard, riffbasert rock n’ roll for folket. Mye har skjedd siden den gang, men oppskriften er stort sett den samme. Reidar Håndstad ble hentet inn på gitar i 2014 og ga bandet enda mer krutt å blåse av. Og det har de virkelig gjort siden da.

Bandet har gitt ut flere EPer, deres siste «Born In The Heavy» kom i 2017. De har spilt konserter over hele Norge. Spesielt populære har de vært i hovedstaden, hvor konserter på Blå og John Dee kan trekkes frem. Den første langspilleren «Vanilla Gorilla» kom ut i 2014, og brakte Captain Kill ut på veien som eneste norske band på Woodrock-festivalen i Portugal og som oppvarmere for Honningbarna og Razika.

Captain Kill er i gang med lansering av sin andre plate «Monkey Metal Thunder» som slippes 4. januar 2019. Singelen «Monument» ble sluppet 26. oktober, med musikkvideo på selveste Halloween.

Norsk rocks undergrunn har nytt godt av Captain Kill i et halvt tiår allerede, både som band i seg selv og som konsertarrangører. Alle gutta er dypt engasjerte og grunnleggere av Engajam-festivalen i Hønefoss, med fokus på fremme Norske rockeband som normalt ikke headliner de største festivalene.

Konserter:
22. November: Oslo, Ay Ay Club. Support for Dunbarrow
10. januar 2019: Oslo, releasekonsert Last Train

- Videoen er skutt av Aleksander Ilich her i Hønefoss. Vi hadde rett og slett lyst til å lage en musikkvideo hvor alle i bandet blir tatt av dage i 80s horror film style. Også endte vi opp med ideen om tre goverment stooges som prøver å lage en rock n roll warrior. «Monument» er en låt som handler om å lett la seg lede, og ikke tenke sjæl, sier Daniel Vassdal Odda i Captain Kill.

 

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Media

Captain Kill Aleksander Ilich