tirsdag, 15 januar 2019 09:34

Oslo Jazzfestivals åpningskonsert 2019: Verden som var min – Ketil Bjørnstad

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Ketil Bjørnstad Ketil Bjørnstad Foto: Anders Valde

Oslo Jazzfestival er stolte av å kunne invitere til åpningskonserten «Verden som var min» med Ketil Bjørnstad, i anledning hans 50-årsjubileum som artist.

– Ketil Bjørnstad er en av de mest iherdige og samtidig en av de mest ydmyke kunstnere vi har i Norge. Han har en produksjon innen både litteratur og musikk som kan ta pusten fra de fleste. I de seneste år har han sett tilbake og skrevet en bok fra hvert tiår fra og med 60-tallet. I Operaen favner han alle 50 årene i sin musikalske karriere i en storslått jubileumskonsert, sier festivalsjef Edvard Askeland.

Jubileumskonserten fanger hovedlinjene i Ketil Bjørnstads karriere, fra han debuterte med Oslo-Filharmonien i 1969 til han spilte inn sin siste plate i Abbey Road-studioet i London i 2018.

– Jeg har fått anledning til å samarbeide med noen av klodens beste sangere og instrumentalister. Det har formet meg, både som menneske og musiker, sier Bjørnstad selv om sin eventyrlige karriere.

Ketil Bjørnstad har gitt ut en rekke album på bl.a ECM og solgt mer enn en halv million plater over hele verden. Blant hans mange tilhengere finner man den legendariske franske filmskaperen Jean Luc Godard som har benyttet seg av Bjørnstads musikk i en rekke av sine filmer.

Bjørnstad beveger seg sømløst fra klassisk til jazz og avantgarde, noe han har gjort gjennom hele sin karriere. På sitt debutalbum med eget materiale stilte han opp med stjernelaget Arild Andersen, Jon Eberson og Jon Christensen i kompet.

På konserten i Operaen kan vi igjen få oppleve Bjørnstad med en rekke gjestemusikere og overraskelser. Ole Paus, Anneli Drecker, Lill Lindfors, Kristin Asbjørnsen, Svante Henryson, Audun Erlien og Rune Arnesen blir alle å se på scenen denne kvelden med Bjørnstad, og enda flere navn vil bli sluppet senere.

«Verden som var min» blir en av flere markeringer av 2019 som det store Bjørnstad-året. Det blir nye plateutgivelser, enda en bokutgivelse og en rekke konserter i både inn- og utland.

Billettsalget har startet.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.