lørdag, 11 april 2020 08:50

«Hey Jude» solgt for 9,3 mill

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
The Beatles fotografert i studio i 1969 da de spilte inn «Let It Be»-albumet. Året før var singelen «Hey Jude» gitt ut, noe som skulle vise seg å bli en av de mest spilte sangene til gruppa tross lengden på over 7 minutter. Nå er den håndskrevne teksten Paul McCartney (midten) skrev, solgt for 9,3 millioner kroner. The Beatles fotografert i studio i 1969 da de spilte inn «Let It Be»-albumet. Året før var singelen «Hey Jude» gitt ut, noe som skulle vise seg å bli en av de mest spilte sangene til gruppa tross lengden på over 7 minutter. Nå er den håndskrevne teksten Paul McCartney (midten) skrev, solgt for 9,3 millioner kroner. Foto: Universal Music / NTB scanpix

Salgsprisen for den håndskrevne versjonen av sangen «Hey Jude» var ni ganger høyere enn estimatet, skriver Reuters.

Den håndskrevne teksten ble brukt i studio under innspillingen av låten, opplyser auksjonshuset Julien’s Auctions til nyhetsbyrået.

Salgsprisen endte på 910.000 dollar, tilsvarende 9,3 millioner norske kroner.

Et tilårskommet trommeskinn med Beatles's logo på var et annet ettertraktet objekt på auksjonen. Det ble brukt på bandets turné i USA i 1964 og ble solgt for 200.000 dollar.

Gjenstandene var blant de 250 Beatles-gjenstandene som ble auksjonert bort i forbindelse med at det er 50 år siden bandet brøt opp.

Et askebeger brukt av trommeslager Ringo Starr i det berømte studioet i Abbey Road i London ble solgt for 32.500 dollar.

NTB

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.