fredag, 07 august 2020 12:50

El Papi trår til med ny låt i selskap med Tix

Skrevet av NTB-Gitte Johannessen
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Fremtid så lys at det ikke holder med solbriller? El Papi – til venstre med sitt signaturvisir – i godt selskap med Tix. Fremtid så lys at det ikke holder med solbriller? El Papi – til venstre med sitt signaturvisir – i godt selskap med Tix. Foto: Universal Music / handout
– Mye av tankegangen min er at jeg ville gjøre noe positivt, gi mitt bidrag til samfunnet i den nasjonale dugnaden. Og det jeg kan er musikk, sier El Papi.

 Han har de siste tre månedene budt på to låter av det riktig positive slaget – «Sykepleierinnen» og «Midtsommar», før han nå trår til sammen med Tix og slipper løs singelen «Igjen og igjen».

Allsangvennlig

– Jeg og Tix har mye av det samme; allsangvennlig og mye positiv energi, og jeg er heldig som får med ham. Vi har mange av de samme fansene – russ som har fulgt med oss videre. Men vi har også mange unge fans, sier El Papi til NTB.

I likhet med Tix begynte han musikkarrieren med å lage russelåter. Det er en fin måte å bygge opp en solid fanbase på, ifølge El Papi. Men han gjorde ett annerledes valg:

– Jeg valgte bevisst å ikke ha så drøye tekster, for lettere å komme ut av russelåtbåsen igjen. Jeg ville vise at det går an å ha kule russesanger uten at de behøver å være grove, sier El Papi.

Barnefavoritt

For «Sykepleierinnen», den første store hitlåten fra ham, er egentlig en russesang – skrevet til russebussen «Sykehuset 2020» for å hedre sykepleierne. Om at han gav yrkesgruppen en noe ukjent og kjønnet tittel, lyder det fra El Papi:

– Det falt naturlig ut fra klangen og budskapet. Folk synes det er kult at vi laget en sang om yrket, og den går veldig bra ennå. Det er mange barn som liker den, og forstår sangen handler om korona og sykepleierne, men jeg har også fått mange positive tilbakemeldinger fra voksne lyttere, sier han til NTB.

Ifølge plateselskapet hans har «Sykepleierinnen» 14 millioner streams og er årets mest strømmede norskspråklige låt på en tredjeplass på norske Spotify. Den lå også høyt på svenske strømmelister. «Midtsommernatt», som fulgte har foreløpig 4,5 millioner streams.

Roligere

El Papi skriver det meste av sin musikk, med litt hjelp på tekstene av Magnus Nadheim. Han produserer og synger låtene også. «Igjen og igjen» er hans andre skritt på veien ut av russesangmarkedet, og nå er han spent på mottagelsen.

Denne gangen byr El Papi på et litt roligere tempo, noe han lenge har hatt lyst til å prøve seg på. Sangen handler om vennskap – og litt til – i et festmiljø sommerstid.

– Allsang og god stemning er det vi er best på, så dette var et veldig naturlig samarbeid. Jeg gleder meg til å vise den til hele Norge, lyder det fra Andreas «Tix» Haukeland.

Neste sang

Der Tix er kjent for pelsen og pannebåndet, har El Papi funnet sin visuelle signatur: Et formidabelt, mørkt visir foran ansiktet.

– Det er som veldig store solbriller! Jeg har brukt det nesten fra start, akkurat som navnet.

I disse koronatider blir det lite show og konserter for El Papi, som ser fordelen:

– Det blir mer fokus på musikken. Så jeg ser allerede på neste sang.

Han sitter hjemme på Ullern i Oslo og jobber på datamaskinen, om han ikke drar litt nærmere byen – til studioet på Frogner – for å jobbe der.

Sist redigert fredag, 07 august 2020 12:57