mandag, 05 februar 2024 08:06

Åtte personer druknet i januar

Skrevet av
I januar 2024 døde åtte personer i drukningsulykker i Norge. Redningsselskapet oppfordrer alle som skal ut i båt, på isen eller ferdes langs sjøen, til å ta forholdsregler. I januar 2024 døde åtte personer i drukningsulykker i Norge. Redningsselskapet oppfordrer alle som skal ut i båt, på isen eller ferdes langs sjøen, til å ta forholdsregler. Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB

Sju menn og en kvinne omkom i drukningsulykker i Norge i januar. Det er det høyeste ulykkestallet i denne måneden siden 2008.

– Det har dessverre vært en trist start på året der mange har mistet livet i drukningsulykker. I tillegg har det vært flere hendelser der folk har klart å berge seg selv eller blitt reddet opp av vannet av andre, sier Tanja Krangnes, fagsjef for drukningsforebygging i Redningsselskapet, i en pressemelding.

Redningsselskapets drukningsstatistikk for januar viser at vi må helt tilbake til 2008, da ni personer omkom, for å finne flere enn seks drukninger i denne vintermåneden.

Fire av drukningsulykkene i januar 2024 skjedde i Agder, mens to personer druknet i Nordland, og det var én drukningsulykke i både Rogaland og Vestland.

Statistisk sett skjer de fleste ulykker på vinterstid fra båt, men i januar i år er ulykkesbildet mer sammensatt når det kommer til hvilke aktiviteter ulykkene skjedde i forbindelse med, opplyser Redningsselskapet.

– Skal du for eksempel sjekke båten etter uvær eller snøfall, anbefaler vi å bruke flyteplagg og å være flere sammen. Det er glatt mange steder og lett å skli og falle i sjøen, sier Krangnes.

Andre saker å lese

Storbrann på gård i Sverige – over 200 kyr døde

27-07-2024 Nyhetsklipp NTB/TT - avatar NTB/TT

Over 200 kyr mistet livet i en storbrann på en gård utenfor Örebro i Sverige natt til lørdag.

Les mer i RingeriksAvisa

MORRIS HØNEFOSS SØKER ASSISTERENDE BUTIKKSJEF 70%

26-07-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

MORRIS HØNEFOSS SØKER ASSISTERENDE BUTIKKSJEF 70%

(Annonse) Morris er en norsk butikkjede med et stort utvalg av motevesker, kofferter, bager, sekker og tilbehør fra flere kjente merkevarer. Vår visjon er å tilby kundene kvalitetsprodukter til hyggelige...

Les mer i RingeriksAvisa

Tidligere NRK-profil Torkjell Berulfsen er død

25-07-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Tidligere NRK-profil Torkjell Berulfsen er død

Tidligere NRK-profil Torkjell Berulfsen er død, opplyser familien til NRK. Han ble 81 år gammel.

Les mer i RingeriksAvisa

Jakob Våthatt: Et tradisjonsrikt værmerke i Norge

25-07-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Jakob Våthatt: Et tradisjonsrikt værmerke i Norge

Nå peker stadig flere værmerker mot en flott periode med med sol og sommervær.

Les mer i RingeriksAvisa