mandag, 05 februar 2024 08:06

Åtte personer druknet i januar

Skrevet av
I januar 2024 døde åtte personer i drukningsulykker i Norge. Redningsselskapet oppfordrer alle som skal ut i båt, på isen eller ferdes langs sjøen, til å ta forholdsregler. I januar 2024 døde åtte personer i drukningsulykker i Norge. Redningsselskapet oppfordrer alle som skal ut i båt, på isen eller ferdes langs sjøen, til å ta forholdsregler. Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB

Sju menn og en kvinne omkom i drukningsulykker i Norge i januar. Det er det høyeste ulykkestallet i denne måneden siden 2008.

– Det har dessverre vært en trist start på året der mange har mistet livet i drukningsulykker. I tillegg har det vært flere hendelser der folk har klart å berge seg selv eller blitt reddet opp av vannet av andre, sier Tanja Krangnes, fagsjef for drukningsforebygging i Redningsselskapet, i en pressemelding.

Redningsselskapets drukningsstatistikk for januar viser at vi må helt tilbake til 2008, da ni personer omkom, for å finne flere enn seks drukninger i denne vintermåneden.

Fire av drukningsulykkene i januar 2024 skjedde i Agder, mens to personer druknet i Nordland, og det var én drukningsulykke i både Rogaland og Vestland.

Statistisk sett skjer de fleste ulykker på vinterstid fra båt, men i januar i år er ulykkesbildet mer sammensatt når det kommer til hvilke aktiviteter ulykkene skjedde i forbindelse med, opplyser Redningsselskapet.

– Skal du for eksempel sjekke båten etter uvær eller snøfall, anbefaler vi å bruke flyteplagg og å være flere sammen. Det er glatt mange steder og lett å skli og falle i sjøen, sier Krangnes.

Andre saker å lese

Ruskjører tatt på Jevnaker

04-03-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Politiet stoppet søndag kveld et kjøretøy for kontroll. Fører, en mann i 40-årene, blåsete til over lovlig verdi på alkometeret. Han var også påvirket av andre rusmidler. Mannen hadde heller...

Les mer i RingeriksAvisa

Hemmelige, faste skyggeadvokater går ut i streik

04-03-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Hemmelige, faste skyggeadvokater går ut i streik

De hemmelige, faste skyggeadvokatene som påtar seg oppdrag for PST og Etterretningstjenesten, legger mandag ned arbeidet.

Les mer i RingeriksAvisa

Ishockey eliteseriekvalik menn søndag

03-03-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Kvalifisering til eliteserien ishockey menn søndag, innledende runde (best av 5):

Les mer i RingeriksAvisa

Mann slått i hodet med flaske i Hønefoss

03-03-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

En mann i 20-årene ble hentet av sykebil etter at han ble slått i hodet med en flaske på en fest i Hønefoss.

Les mer i RingeriksAvisa