fredag, 23 februar 2024 09:01

Storhamar sikret seriemesterskapet med storseier – smadret tabelljumbo Comet

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Storhamars Jacob Berglund (midten) scoret to mål. Her sammen med Sverre Rønningen (77) og Andreas Martinsen (27) som også scoret i storseieren over Comet. Storhamars Jacob Berglund (midten) scoret to mål. Her sammen med Sverre Rønningen (77) og Andreas Martinsen (27) som også scoret i storseieren over Comet. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Storhamar tok sitt niende seriemesterskap i ishockey da laget slo tabelljumbo Comet fra Halden med 10-0 foran godt besatte tribuner.

Storhamar satset på å fylle Hamar OL-amfi med 5721 publikummere slik at det var nesten «mætt fjøs» da det niende seriemesterskapet ble sikret. Det var likevel et stykke til publikumsrekorden på godt over 7300 frammøtte.

Det skilte 93 poeng mellom de to lagene før kampen og hjemmelaget var mer enn store favoritter. Andreas Martinsen satte tidlig standarden da han scoret 1-0 før det var gått to minutter. Kort etter hadde Kenneth Pappalardo økt til 2-0 på en styring. Sverre Rønningen økte til 3-0 før det var gått ti minutter.

Maxime Trepanier økte til 4-0 etter at Comet hadde hatt en puck som stoppet på målstreken før en Storhamar-spiller fikk slått den unna. Mål fra Jacob Berglund og Marcus Bryhnisvven ble til 5-0 og 6-0. Kapteinen selv Patrick Thoresen satte 7-0 i midtperioden.

Canadiske Trepanier økte til 8-0 i sisteperiode med sitt annet mål for kvelden. Berglund stoppet også på to mål til 9-0 før Andreas Dahl ordnet 10-0 og tosifret.

Seieren var lagets 25. strake seier.

Et seriemesterskap henger derimot ikke like høyt som en NM-tittel for ishockeyfolket, men gir førstevalget på motstander i kvartfinalen og mer hjemmebanefordel gjennom resten av sluttspillet.

Storhamar har vært helt suverene denne sesongen og bare tapt to kamper. Det siste tapet kom borte mot Vålerenga 4. november. Det er Oslo-laget som følger nærmest på tabellen, men de kan ikke ta igjen Storhamars 109 poeng.

Lørdag er det nettopp Vålerenga som gjester Hamar. Storhamar-trener Petter Thoresen hadde allerede fokus på den kampen.

I Lillehammer ble det markert at veteranen Joakim Eidsa Arnestad spilte sin 1000. kamp for Lillehammer. Hjemmelaget tok imot Stavanger, men tapte med 1-5.

Stjernen slo Lørenskog greit 7-1 på hjemmebane, mens Frisk Asker slo tilbake etter å ha kommet under for Ringerike og vant 4-1. Vålerenga slo Sparta med 7-2 og trygget annenplassen. De har 10 poeng mer enn Stavanger, men med en kamp mer spilt.

NTB

Andre saker å lese

Padelselskap anker etter Jacobsen-seier i retten

18-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Padelselskap anker etter Jacobsen-seier i retten

Just Padel Group (JPG) har bestemt seg for å anke dommen fra Agder tingrett der den tidligere skihopperen Anders Jacobsen ble tilkjent flere millioner kroner.

Les mer i RingeriksAvisa

To Hallinger varetektsfengslet for voldtekt og filming av tenåring

18-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

To menn er i Buskerud tingrett varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud, siktet for å ha voldtatt og filmet en tenåring.

Les mer i RingeriksAvisa

Voldshendelse på Solli plass: Mann alvorlig skadet

18-04-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

En mann fikk hodeskader da han ble slått ned på Solli plass i Oslo natt til torsdag.

Les mer i RingeriksAvisa

Fastlegeordningen på bedringens vei: 237 nye leger til tjeneste i fjor!

18-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Fastlegeordningen på bedringens vei: 237 nye leger til tjeneste i fjor!

På vei ut av døren som helseminister, fastslår Ingvild Kjerkol (Ap) at fastlegeordningen er på bedringens vei. I fjor kom det 237 nye fastleger.

Les mer i RingeriksAvisa