Storhamar fortsatte seiersrekken – knuste Vålerenga 8-0

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Storhamars seiersrekke vil ingen ende ta. Lørdag kom den 26. strake. Her jubler spillerne etter at seriemesterskapet ble sikret tidligere i uka. Storhamars seiersrekke vil ingen ende ta. Lørdag kom den 26. strake. Her jubler spillerne etter at seriemesterskapet ble sikret tidligere i uka. Foto: Beate Oma Dahle / NT

Storhamar har allerede sikret seriemesterskapet, men aktet ikke å la serietoer Vålerenga stoppe seiersrekken. Det ble 8-0-seier i lørdagens toppkamp.

Det er lagets 26. seier på rad i eliteserien ishockey, og det er tangering av Vålerengas rekordrekke fra 1987-88.

Hamarlaget slettet en 23 år gammel klubbrekord med sin 22. strake seier i begynnelsen av måneden. Etter landslagspausen er rekorden forbedret fire ganger.

Seriemesterskapet var i boks da Comet Halden ble slått 10-0 foran 5721 tilskuere torsdag, og lørdag gjorde Storhamar kort prosess med sin nærmeste serierival. Mål av Eirik Salsten, Jacob Berglund og Sander Hurrød sørget for 3-0-ledelse før det var spilt 14 minutter.

Magisk

Andreas Dahl økte to ganger i midtperioden før Martin Johnsen satte inn et straffeslag til 3-0-seier også i den perioden. I siste periode kom også Peter Quenneville og Andreas Martinsen på scoringslista.

– Jeg hadde trua på guttene, men 8-0 er litt i overkant av hva jeg drømte om. Helt magisk, sa Storhamar-trener Petter Thoresen til TV 2.

Det er tangering også av Storhamars største seiersmargin mot erkerivalen, 9-1-seieren i Oslo Spektrum i 1993.

Flaut

– Dette er ikke moro. Det er ganske flaut akkurat nå. Vi har en lang vei å gå for å komme opp på det nivået Storhamar er på, sa VIF-veteran Martin Røymark til TV 2 underveis i kampen.

I en annen kamp vant Stjernen 5-4 over Ringerike på straffeslag etter å ha ledet både 3-0 og 4-1 underveis i kampen.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Andre saker å lese

Nordmann vant 254 millioner kroner i Eurojackpot

27-07-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

To spillere delte førstepremiepotten og vant svimlende 254.782.600 kroner hver i Eurojackpot fredag kveld. En av vinnerne er en mann fra Østlandet.