fredag, 12 april 2024 09:24

Fikk Elkem som kunde - Vardar investerer 50 mill i biokarbon

Skrevet av
Fikk Elkem som kunde - Vardar investerer 50 mill i biokarbon Illustrasjon fra Vardars hjemmeside

Vardar gjennomfører nå den planlagte NOK 50 millioner investeringen i Vow Green Metals' storskala produksjonsanlegg i Hønefoss.

Vow Green Metals, en ledende utvikler av produksjonsanlegg for biokarbon og andre karbonnøytrale produkter, og Vardar AS, en regional produsent av fornybar energi med virksomhet og eierskap innen bioenergi, CCU, vind, sol og vannkraft, kunngjorde torsdag at Vardar vil bli en eierpartner i det storskala Hønefoss-prosjektet etter at de nylig gjennomførte en investering på NOK 50 millioner, ved å tegne aksjer i VGM Operatør AS.

Investeringen gjør Vardar til en betydelig partner i prosjektet, med 25 prosent av aksjene, og innebærer en kapitalinnsprøytning på NOK 50 millioner i VGM Operatør for å akselerere utviklingen av første fase av prosjektet.

Det vises til selskapets børsmelding fra november i fjor angående Vardars strategiske investering i Vow Green Metals, spesifikt deres intensjon om å bli en eierpartner i VGM Operatør AS, et heleid datterselskap av Vow Green Metals, som innehar alle eiendeler, rettigheter og forpliktelser knyttet til det storskala biokarbonproduksjonsanlegget som bygges ved Hønefoss.

I henhold til vilkårene i den signerte avtalen, var investeringen betinget av gjennomføring av definerte industrielle og kommersielle milepæler, mest merkbart signeringen av en avtale om avtak fra prosjektet. I januar kunngjorde Vow Green Metals signeringen av en langsiktig leveranseavtale for årlig levering av 15 000 tonn biokarbon til Elkem, en av verdens ledende leverandører av avanserte silisiumbaserte materialer.

Biokarbonproduksjonsanlegget ved Hønefoss vil bli ett av Europas største, med en produksjonskapasitet på 20 000 tonn (10 000 tonn i første fase) og med et reduksjonspotensial på 100 000 tonn fossilt CO2 årlig. Partene forventer betydelige synergieffekter fra samarbeidet, inkludert utnyttelse av partenes kombinerte kompetanse og evner innen energiproduksjon, termisk varmedistribusjon og utnyttelse, samt biomasseinnhenting og -håndtering.

Andre saker å lese

Lørdagsquiz

27-07-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Dagens quiz. Svarene finner du nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

Storbrann på gård i Sverige – over 200 kyr døde

27-07-2024 Nyhetsklipp NTB/TT - avatar NTB/TT

Over 200 kyr mistet livet i en storbrann på en gård utenfor Örebro i Sverige natt til lørdag.

Les mer i RingeriksAvisa

MORRIS HØNEFOSS SØKER ASSISTERENDE BUTIKKSJEF 70%

26-07-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

MORRIS HØNEFOSS SØKER ASSISTERENDE BUTIKKSJEF 70%

(Annonse) Morris er en norsk butikkjede med et stort utvalg av motevesker, kofferter, bager, sekker og tilbehør fra flere kjente merkevarer. Vår visjon er å tilby kundene kvalitetsprodukter til hyggelige...

Les mer i RingeriksAvisa

Tidligere NRK-profil Torkjell Berulfsen er død

25-07-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Tidligere NRK-profil Torkjell Berulfsen er død

Tidligere NRK-profil Torkjell Berulfsen er død, opplyser familien til NRK. Han ble 81 år gammel.

Les mer i RingeriksAvisa