torsdag, 23 mai 2024 10:48

Israels angrep mot Rafah blir stadig mer intense

Skrevet av
Over 800.000 palestinere har ifølge FN flyktet fra Rafah siden Israel tidligere i måneden trappet opp angrepene. Mange av dem som har flyktet, var på før på flukt fra israelske angrep lenger nord på Gazastripen. Over 800.000 palestinere har ifølge FN flyktet fra Rafah siden Israel tidligere i måneden trappet opp angrepene. Mange av dem som har flyktet, var på før på flukt fra israelske angrep lenger nord på Gazastripen. Foto: AP / NTB

Israel har trappet opp luftangrepene mot Rafah og stridsvogner sto i morgentimene i sentrum av byen.

Nattens luftangrep blir av innbyggere beskrevet som de mest intense siden de israelske styrkene innledet sin offensiv mot Rafah i forrige måned.

Israelske stridsvogner står nå i utkanten av det tett befolkede Yibna-distriktet i sentrum av Rafah, der Israel i løpet av natten angrep en rekke mål.

Israel angrep også fiskebåter langs stranda i Rafah og flere av dem ble skutt i brann, forteller innbyggere.

Uten stans

– Israel har angrepet uten stans hele natten og har brukt droner, helikoptre, kampfly og stridsvogner, forteller en innbygger.

Ifølge tankesmia Institute for the Study of War (ISW), som delvis finansieres av amerikansk våpenindustri, er fem israelske brigader nå inne i sentrum av Rafah.

Ytterligere fem brigader opererer i den såkalte Philadelphia-korridoren, en 14 kilometer lang landstripe som Israel har ryddet langs grensa mellom Egypt og Gaza.

Masseflukt

Rafah har de siste månedene vært hjem for rundt halvparten av Gazas 2,3 millioner innbyggere, blant dem over 1 million palestinere på flukt fra israelske angrep lenger nord.

Ifølge FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) har over 800.000 mennesker flyktet fra Rafah siden Israel på tross av internasjonale advarsler og protester innledet sine angrep mot byen tidligere i måneden.

Angrep også i Khan Younis

Den israelske hæren har ikke kommentert nattens angrep i Rafah, men hevder å ha drept en rekke militante palestinere i Khan Younis lenger nord på Gazastripen.

Israel hevdet for en måned siden at Hamas og andre militante grupper var nedkjempet i Khan Younis, men har nå på nytt sendt styrker inn i byen.

Andre saker å lese

Etterlyst ruskjørte på E16 i Hole - vill politijakt

06-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ved 4-tiden fredag morgen kom det melding fra en veiarbeider ved Norderhov om en bil som kjørte voldsomt forbi pågående veiarbeid.

Les mer i RingeriksAvisa

Høyre vil sikre desemberbarna plass i barnehage

06-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Høyre vil sikre desemberbarna plass i barnehage

I et direkte frieri til foreldrene til de 3500 barna som blir født i desember, vil Høyre gå inn for å utvide retten til barnehageplass.

Les mer i RingeriksAvisa

Hvordan utvikle smarte økonomiske strategier for hverdagen

05-09-2024 Nyheter Jan Erik Johansen - avatar Jan Erik Johansen

Hvordan utvikle smarte økonomiske strategier for hverdagen

Økonomisk planlegging er avgjørende for å sikre en stabil hverdag, spesielt i utfordrende tider. Å forstå de lokale forholdene kan bidra til å optimalisere din økonomiske strategi. Her er noen...

Les mer i RingeriksAvisa

Lederen i Oslo Ap ønsker gjenvalg på Stortinget

05-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Lederen i Oslo Ap ønsker gjenvalg på Stortinget

Leder i Oslo Ap, Frode Jacobsen, ønsker en ny periode på Stortinget. Det kan bety at det blir en turbulent høst i Oslo Ap, skriver Dagsavisen.

Les mer i RingeriksAvisa